El Suprem cita per a declarar com a testimonis del ‘procés’ Rajoy, Sáenz de Santamaría, Mas i Urkullu

La sala rebutja reservar un espai específic per a observadors nacionals o internacionals.

El Suprem cita per a declarar com a testimonis del ‘procés’ Rajoy, Sáenz de Santamaría, Mas i Urkullu
El Suprem cita per a declarar com a testimonis del ‘procés’ Rajoy, Sáenz de Santamaría, Mas i Urkullu

L'expresident de l’executiu espanyol Mariano Rajoy i l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría encapçalen la llarga llista de testimonis del juí del conegut com del ‘procés’, que començarà el pròxim 12 de febrer. Entre aquests destaquen també l’actual vicepresident del govern de Catalunya, Pere Aragonès; el president del parlament català, Roger Torrent; l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i el lehendakari Iñigo Urkullu.

El Tribunal Suprem ha rebutjat citar, en canvi, l’anterior president del govern de Catalunya, Carles Puigdemont, ni la secretària general d'ERC, Marta Rovira, els dos fugits de la Justícia, atés que és "manifestament incompatible" que declaren com a testimonis. 

Tampoc compareixerà el rei Felip VI, perquè n'està exempt per llei, o el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, com demanaven algunes defenses.

La Sala que jutjarà el cas rebutja també citar l'exministre Alfredo Pérez Rubalcaba i l'actual portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, en relació amb la polèmica en la renovació del Consell General del Poder Judicial.

Extensa llista de declaracions

En l'extensa llista de polítics que prestaran testimoni en el judici també hi ha l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro; l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els diputats d'ERC, Joan Tardá i Gabriel Rufián; l'excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i l’exdelegat del Govern a Catalunya, Enric Milló.

Compareixeran també davant el tribunal el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; qui va ser el seu superior, Pere Soler; el número dos de Junqueras, Josep Maria Jové i l'exdiputat Lluís Llach.

Rebutgen la presència d’observadors internacionals

El Tribunal Suprem ha rebutjat reservar un espai específic per a observadors nacionals o internacionals a la sala de plens on se celebrarà el juí del ‘procés’, com sol·licitaven algunes defenses, perquè aquest es televisarà en directe i a través del web del mateix tribunal. 

També et pot interessar

stats