El Suprem avala la raó humanitària per a acollir als immigrants de l’Aquarius

S’arxiva així una querella presentada contra el president i altres membres de l'executiu espanyol.

El Suprem avala la raó humanitària per a acollir als immigrants de l’Aquarius
El Suprem avala la raó humanitària per a acollir als immigrants de l’Aquarius

El Tribunal Suprem ha avalat la raó humanitària per la qual el govern espanyol va decidir l'any passat acollir a Espanya els 639 immigrants dels bucs Aquarius, Orione i Danilo. D’aquesta manera, s’arxiva una querella presentada contra el president i altres membres de l'executiu espanyol.

La denúncia va ser interposada per l'advocat Pedro Turuelo Gutiérrez contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres de l’executiu. Els va atribuir presumptes delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, de malversació de cabals públics i d'omissió de perseguir determinats delictes.

En la seua querella, el lletrat va manifestar que els migrants "van ser rebuts per un gran desplegament de mitjans materials i humans, amb un gran cost econòmic per a les arques públiques". A més, agregava que "se'ls ha donat l'estatut de refugiats sense ser-ho i una ajuda econòmica de 532 euros mensuals, més l'estada en centres especials”.

A l'acte, el Tribunal Suprem assumeix íntegrament el dictamen de la Fiscalia i no aprecia que el govern espanyol cometera cap dels delictes referits en la querella.

L'alt tribunal ha fonamentat que "la decisió del Consell de Ministres, amb el seu president al capdavant, de permetre l'accés a un port espanyol dels 639 immigrants embarcats en els tres bucs implicava proporcionar un tracte humanitari i fins a la possibilitat de la seua subsistència a les persones embarcades, molts d'ells menors d'edat".

Per això, per a l'alt tribunal "constitueix una vertadera desmesura, mancada de qualsevol sentit, pretendre assimilar aquesta meritòria conducta amb la idea d'una promoció il·legal o clandestina de la immigració de ciutadans estrangers, la sostracció de capitals públics per a atendre'ls i l'omissió de perseguir delictes comesos per no se sap qui".

També et pot interessar

stats