El Suprem autoritza l'eixida dels presos catalans electes perquè assistisquen a la constitució del Congrés i el Senat

El tribunal rebutja demanar un suplicatori a les cambres per a continuar jutjant-los i suspendre el judici.

VÍDEO | El Suprem autoritza l\'eixida dels presos catalans electes perquè assistisquen a la constitució del Congrés i el Senat

El tribunal que jutja el 'procés' independentista en el Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de llibertat realitzada dimecres passat pels cinc presos preventius que han obtingut un escó en les eleccions legislatives del passat  del 28 d'abril, però al mateix temps els ha autoritzat a eixir de la presó, de manera extraordinària, perquè puguen assistir el pròxim 21 de maig als plens constitutius del Congrés i el Senat.

La petició va ser realitzada pels advocats Jordi Pina, que representa els elegits per al Congrés dels Diputats per JxCat Jordi Sánchez, Josep Rull, i Jordi Turull; i Andreu van den Eynde, que exerceix la defensa del triat per a la cambra baixa Oriol Junqueras i del designat per al Senat Raül Romeva.

"Hauran de ser degudament custodiats i la presidència de les dues cambres hauran d'adoptar les decisions oportunes perquè, una vegada a l'interior del Saló de Plens, puga quedar garantida la seua seguretat. Hauran de ser reintegrats, sense dilació, al centre penitenciari una vegada la presidència de les cambres haja donat fi a la sessió", concreta la resolució.

El tribunal denega la petició de suspendre el juí i que les cambres hagen de demanar un permís formal –suplicatori– per a poder continuar jutjant-los, amb la qual cosa assumeix la tesi que ja va manifestar la Fiscalia.

També et pot interessar

stats