El Suprem accelera el judici del ‘procés’ en vista a les eleccions generals

La sala afegirà al març sessions els dilluns, que no estaven previstes.

El tribunal ha decidit accelerar el desenvolupament del judici
El tribunal ha decidit accelerar el desenvolupament del judici / Efe

La sala del Tribunal Suprem ha acordat accelerar el judici del procés en les pròximes setmanes, i afegirà sessions al març que no estaven previstes, amb les eleccions generals del 28 d’abril en perspectiva.

El president de la sala, Manuel Marchena, ha anunciat aquest dimecres a les parts alguns canvis en el calendari previst per al judici. Així, les tres primeres setmanes de març hi haurà sessió també els dilluns, a més dels dimarts, dimecres i dijous, programades inicialment.

El tribunal ha decidit accelerar el desenvolupament del judici, una setmana després que el president del govern, Pedro Sánchez, convocara eleccions generals. El propòsit és acabar aquesta setmana les declaracions dels acusats per a iniciar la setmana pròxima les testificals.

De fet, la sala va acordar aquest dimarts establir per a la setmana pròxima les declaracions de l’expresident del govern Mariano Rajoy, l’expresident català Artur Mas i l’expresident del Parlament Roger Torrent, entre altres polítics citats com a testimonis, amb la intenció d’allunyar-los de la campanya electoral de les generals del 28-A.

També et pot interessar