Suport massiu en les bases de Podem al govern de coalició amb el PSOE: un 97% hi vota a favor

En el referèndum, de caràcter vinculant, han partiticipat 134.760 persones, un 59% dels inscrits actius de la formació.

Imatge de portada: El secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias

Les bases de Podem han decidit avalar, amb un 97% dels vots a favor, la participació en un govern de coalició amb el PSOE en els termes que marca el preacord que van signar el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, i el president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

En el referèndum, de caràcter vinculant, que s'ha mantingut obert al vot des del dissabte passat i fins a aquest dimecres, han participat 134.760 persones, el 59% del cens d'inscrits actius cridats al vot.

Pel que fa a les bases del PSOE, també han avalat majoritàriament el govern de coalició amb Unides Podem, amb un 92% de suport. La participació va ser del 63,1%, més d'11 punts superior a la consulta que es va fer el 2016 per a l'acord de govern amb Ciutadans.

Referèndum el passat juliol

Ja al juliol, Podem van consultar les bases sobre el sentit del vot dels diputats de la formació morada en la sessió d'investidura de la XIII Legislatura. En la votació, la primera opció deia “per a fer president Pedro Sánchez és necessari arribar a un acord integral de govern de coalició (acord programàtic i equips), sense vetos, en què les forces de la coalició tinguen una representació raonablement proporcional als seus vots”.

La segona opció va ser “per a fer president Pedro Sánchez (ja siga mitjançant el vot a favor o l'abstenció), n'hi ha prou amb la proposta del PSOE: un executiu dissenyat únicament pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic”. En aquesta ocasió, el suport a la coalició va ser del 69,13% amb 94.964 vots, mentre que l'opció que el PSOE governara en solitari va ser secundada pel 30,87% i 42.397 inscrits.

També et pot interessar

stats