El suport a la coalició de govern entre el PSOE i Unides Podem creix un 3,4%, segons el CIS

El PP, Vox i Ciutadans baixen lleugerament respecte de les eleccions del 10N.

El suport a la coalició de govern entre el PSOE i Unides Podem creix un 3,4%, segons el CIS

El PSOE tornaria a ser les força més votada amb el 30,4% dels vots i pujaria dos punts respecte de les passades eleccions del 10 de novembre, segons el Baròmetre d'Opinió corresponent al mes de gener, que ha publicat aquest dijous el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Per la seu banda, les confluències d'Unides Podem sumen una estimació de vot del 13,8% i pugen un punt.

Es tracta de la primera enquesta electoral després de la investidura de Pedro Sánchez i la formació del govern de coalició del PSOE i Unides Podem. Demostra que la coalició no perd força, sinó que creix, ja que passa en conjunt del 40,8% de vots a un 44,2% en intenció, un 3,4% més. El PSOE, de fet, amplia a deu punts l'avantatge sobre el PP i Unides Podem desbanca Vox com a tercera força.

El PP obté un 19,9% i és manté com a segona força, però perd quasi un punt respecte al 20,8% dels vots que va obtindre al novembre. Vox seria la quarta força amb una estimació de vot del 13,4% i perds suports, ja que en les eleccions va obtindre un 15,1% dels sufragis. Ciutadans pràcticament es manté, ja que el CIS li dona un 6,5% d'estimació de vot i en les eleccions va aconseguir un 6,8%.

D'altra banda, les dades del CIS consoliden el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com el líder polític millor valorat. Puja una dècima respecte del baròmetre anterior i assoleix una puntuació de 4,2.

Comparativa amb l'enquesta del CIS de desembre

L'última enquesta del CIS amb estimació de vot va ser la de desembre i el PSOE repetia al capdavant amb una estimació de vot del 28,3%. Ara, en el Baròmetre d'Opinió del mes de gener, els socialistes continuen primers i creixen un 2,1%. El PP, que al desembre se situava en el 20%, repeteix resultat i perd només una dècima.

Vox que al desembre encara mantenia la tercera posició amb una intenció de vot del 15,2%, cau un mes després un 1,8% i passa a ser la quarta força. Unides Podem, que del CIS de desembre al de gener creix de 12,8% al 13,8%, un punt més, i es col·loca tercera. Ciutadans es recupera després de l'eixida del líder, Albert Rivera, i augmenta un 0,9%.

També et pot interessar

stats