Sueca denuncia la falta d'ajuda de Costes després del temporal Gloria

L'Ajuntament exigeix la reconstrucció del passeig marítim per a no “aniquilar el turisme”

Sueca denuncia la falta d\'ajuda de Costes després del temporal Gloria
Sueca denuncia la falta d'ajuda de Costes després del temporal Gloria

L’Ajuntament de Sueca i les entitats locals menors del Perelló i el del Mareny de Barraquetes han mostrat la seua "indignació" per la intenció del ministeri de no regenerar el passeig marítim d’aquests nuclis. Asseguren que si el govern central "no aporta cap quantitat econòmica" per a reparar els desperfectes que va causar la borrasca Gloria en el passeig i les platges, el ministeri "aniquilarà el turisme del terme municipal".

Els alcaldes de Sueca, així com els de les dos entitats locals menors de la Ribera Baixa, asseguren que la resolució que ha aprovat el ministeri sols preveu la regeneració de l’arena de les dunes de les zones de platja naturals, sense ocupació de domini públic; la reconstrucció de l'escala del pont de la gola de Motilla; i la retirada dels fonaments d'una antiga construcció apegada a la mar també en la zona de Motilla.

Per als alcaldes, "aquestes úniques actuacions suposen un abandó complet per part del ministeri, que està deixant-se portar per un ecologisme radicalitzat, més que pels drets fonamentals de les persones i per la sostenibilitat dels pobles".

El veïnat, el gran perjudicat

"Hi ha ciutadans que únicament poden accedir als habitatges pel passeig marítim, igual que locals comercials. No pensen en el mal que estan fent a les persones?", s’ha preguntat l’alcalde del Perelló, Juan Botella, qui ha apuntat que "la decisió de no col·laborar en la reparació dels passejos marítims impedirà la comunicació fluida de persones que existia entre les diferents urbanitzacions de la costa”. En aquest sentit ha afegit que “serà una veritable ruïna per al municipi".

"Ningú invertirà en habitatges en la nostra zona. L'Estat lluita contra la despoblació i a nosaltres ens tancaran turísticament totes les possibilitats. Despoblaran tota aquesta zona", ha advertit Botella.

També et pot interessar

stats