Steegmann renuncia a ocupar l’escó que deixa Espinosa de los Monteros

El que era el següent en la llista de Vox al Congrés també deixa al seu lloc com a vocal del Comité Executiu Nacional del partit

Juan Luis Steegmann en una foto d'arxiu
Juan Luis Steegmann, en una foto d'arxiu / Jesús Hellín / Europa Press

Juan Luis Steegmann ha renunciat aquest dijous de vesprada als càrrecs en la direcció nacional de Vox i ha anunciat que no arreplegarà l’acta de diputat que li corresponia després de l’eixida de l’exportaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.

En les eleccions generals Vox va obtindre cinc escons a Madrid. Per tant, Steegmann, que era el número 6 a la llista, hauria d’haver ocupat l'escó d'Espinosa de los Monteros després de la renúncia. Això no obstant, Steegmann ha anunciat que no arreplegarà l’acta i deixa pas al següent en la llista. Steegmann ha defensat que haver sigut membre del Congrés ha estat un honor "incommensurable" en la seua carrera, però que no repetirà en la pròxima legislatura. Amb això, també rebutja al lloc com a vocal del Comité Executiu Nacional de Vox.

Metge de professió, Steegmann va ser la veu de Vox durant la pandèmia de covid-19 i és un dels detractors més grans de qui llavors era ministre de Sanitat, Salvador Illa, a qui va demanar la dimissió reiteradament i a qui va titlar amb els qualificatius de "ministre del coronavirus" i "ministre de l'eutanàsia". Però a més, Steegmann es va destacar com a ferm defensor de les vacunes contra la covid, fet que li va costar nombroses crítiques de votants i simpatitzants de Vox.

També et pot interessar

stats