Sense sorpreses en la constitució de les quatre principals alcaldies valencianes

Joan Ribó (València), Amparo Marco (Castelló), Luis Barcala (Alacant) i Carlos González (Elx) han revalidat el càrrec.

VÍDEO | Sense sorpreses en la constitució de les quatre principals alcaldies valencianes

Aquest dissabte s’han constituït els ajuntaments dels municipis de la Comunitat Valenciana. A les quatre principals ciutats del nostre territori s’ha fet tal com estava previst després dels acords previs a què han arribat els diferents grups municipals. 

A València, Joan Ribó ha sigut proclamat per segona vegada alcalde de la ciutat amb els vots favorables del seu partit, Compromís, i del PSPV. Els deu regidors aconseguits per la coalició valencianista en les eleccions municipals del 26 de maig i els set del Grup Socialista han votat a favor de la candidatura de Ribó en el ple de constitució de la nova corporació local celebrat aquest dissabte.

A la ciutat d’Alacant, Luis Barcala continuarà sent l'alcalde després de rebre els vots a favor dels nou regidors del Partit Popular i els cinc de Ciutadans. En total, sumen 14 representants que governaran en minoria, ja que el consistori en té 29. Les dues forces han arribat a un acord pel qual Barcala assumeix la màxima representació municipal. La líder de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ocuparà la vicealcaldia i serà la portaveu de l'equip de govern. 

Pel que fa a Castelló de la Plana, Amparo Marco ha revalidat el càrrec d'alcaldessa i dirigirà el govern municipal en la legislatura que ara comença i que acabarà el 2023. Els deu regidors del PSPV, els tres de Compromís i els dos representants de Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida han votat a favor de la candidatura de la socialista i han fet possible la reedició del Pacte del Grau.

A Elx, Carlos González, candidat socialista a l’alcaldia, ha revalidat el càrrec després d'obtindre el suport de Compromís. Els 12 regidors del PSPV i els dos de Compromís han votat a favor de la candidatura de la socialista.

També et pot interessar

stats