Sorpresa i tristesa per la decisió de Ford de traslladar als EUA la nova generació de motors Ecoboost

Puig creu que hi ha temps per a reconduir la situació i confia "absolutament" en la direcció i la plantilla de la factoria d'Almussafes.

VÍDEO | Sorpresa i tristesa per la decisió de Ford de traslladar als EUA la nova generació de motors Ecoboost

La decisió de la multinacional Ford de traslladar als Estats Units entre 2022 i 2024 la producció dels motors Ecoboost, que ara es fabriquen a la planta d'Almussafes, ha agafat per sorpresa tots els sindicats. És la decisió més important i dràstica per a la factoria valenciana des que la companyia va anunciar una reestructuració del negoci a Europa.

Tampoc ho esperava el Consell, que enguany ha destinat ajudes a Ford Almussafes per valor de més de 23 milions d'euros i que es va reunir la setmana passada amb la direcció. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que és una notícia negativa, i s'ha mostrat confiat que la situació es podrà reconduir perquè la companyia nord-americana no s'enduga finalment part de la producció de la factoria valenciana. "Tenim temps suficient per a prendre noves decisions", ha dit.

Ha manifestat que confia "absolutament" en l'equip directiu i la plantilla d'Almussafes per a aconseguir que Ford canvie de parer perquè "són un exemple de la capacitat d'adaptació als nous temps per part de la indústria de l'automòbil".

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha volgut ser prudent, tot i que ha qualificat de colp a l'economia valenciana l'anunci de Ford. No obstant això, ha criticat la frivolitat del govern de Sánchez com una de les causes que la multinacional s'emporte als Estats Units part de la producció d'Almussafes.

Des dels sindicats, mostren sorpresa i incertesa davant aquest nou escenari. El president del comité d'empresa, Carles Faubel, apunta que si no es troben alternatives factibles, la planta d'Almussafes no serà viable a partir de 2024. "Venen temps complicats", ha anunciat Faubel.

Al voltant de mil treballadors de Ford Almussafes es podrien veure afectats si finalment la producció dels motors Ecoboost es trau de la planta valenciana. Per això, els sindicats demanen mesures que garantisquen la producció i l'estabilitat dels empleats. Des de la direcció de Ford s'apunta que l'objectiu a partir d'ara és buscar, amb el comité d'empresa, alternatives de producció per tal de reduir l'impacte en els llocs de treball.

També et pot interessar

stats