Soriano demana més estabilitat pressupostària per a À Punt

El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació compareix a les Corts per a informar sobre el grau de compliment del contracte programa.

Soriano durant la seua compareixença en les Corts
Soriano durant la seua compareixença en les Corts / Corts Valencianes

El president de la Corporació de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha demanat a les Corts més estabilitat pressupostària per al servei públic així com una modificació del contracte programa i la llei de creació, a fi d'agilitzar la gestió i facilitar el compliment d'alguns paràmetres de control. Indicadors que, segons ha explicat, van establir-se abans de la posada en marxa d'À Punt"quan no disposàvem d'antecedents per a avaluar-los".

En aquest sentit, ha apostat per unificar en una mateix entitat l'ens (CVMC) i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) així com eliminar la regla que limita a un terç del pressupost la proporció màxima que es pot dedicar a pagar les nòmines dels treballadors i treballadores. Aquest punt entra en contradicció amb la relació de llocs de treball aprovada prèviament i s'ha resolt fins ara, de manera provisional amb successives moratòries.

Segons el president de la CVMC, "no és una forma eficient" per a controlar la despesa de personal, i aposta per sotmetre À Punt al mateix mecanisme de supervisió per a les administracions públiques que estableix la llei de pressupostos de la Generalitat.

També ha justificat les reformes de la llei i el contracte programa per a aconseguir més flexibilitat en la col·laboració amb altres mitjans públics, locals i comarcals, i en la producció de continguts amb tercers.

Més estabilitat pressupostària

Pel que fa al pressupost, ha alertat de la possibilitat d'un "tensió" més gran en els comptes a partir de 2021, ja que enguany es liquidaran "romanents" pendents de 2016. Per aquest motiu considera necessari que en el pròxim exercici "es mantinga en els termes actuals o es millore" a fi de poder prestar el servei públic de comunicació i potenciar la indústria audiovisual en condicions idònies. I ha recordat que el pressupost d'À Punt és el més baix de totes les televisions autonòmiques, en proporció a la població.

Soriano ha fet aquestes declaracions en una compareixença per a explicar el grau compliment del contracte programa, el qual expira en breu després de tres anys en funcionament. El president de la CVMC ha assegurant que es treballa ja en un nou contracte, el qual podria estar llest a l'octubre.

Enrique Soriano ha reconegut que "alguns elements no s'han complit", en referència als ingressos publicitaris previstos i a l'objectiu d'audiència, fixat en el 2,3% (la mitjana de les audiències de les televisions autonòmiques creades en la primera dècada d'aquest segle), però que finalment s'ha quedat en el 2,1%.

També et pot interessar