Soria es desmarca al Senat de les competències de contractació de Sanitat

L'exdirectora general de Consum de Zapatero, Etelvina Andreu, s'ha negat a declarar davant la comissió de finançament dels partits.

L'exministre socialista Bernat Soria, durant la compareixença al Senat
L'exministre socialista Bernat Soria, durant la compareixença al Senat / PP Senat

L'exministre socialista Bernat Soria ha afirmat, en la compareixença davant la comissió que investiga el finançament dels partits polítics, que durant la seua etapa al capdavant del Ministeri de Sanitat va delegar les competències de contractació en els seus subordinats i que no en coneix els detalls. Ha basat l'argumentació en el fet que la Llei de contractes del sector públic permet aquesta delegació de competències. "La informació que puc aportar està limitada", ha comentat als membres de la comissió.

Bernat Soria, ministre durant el govern de Zapatero, estava citat a les 9.30 hores en una nova jornada de compareixences al Senat per a donar explicacions sobre els contractes tancats per part del seu dertament amb Crespo Gomar entre el 2007 i el 2009. L'empresa valenciana està presumptament situada en el centre de la trama del suposat finançament irregular del PSPV.

Soria ha aclarit que ell va ser ministre sense militar en el Partit Socialista i ha recalcat que és catedràtic de Medicina i que, en deixar el càrrec, va tornar a les aules. 

Després de l'exministre de Sanitat, ha sigut el torn d'Etelvina Andreu, exdirectora general de Consum en el mandat de Zapatero. La també candidata a l'alcaldia d'Alacant l'any 2007 s'ha negat a contestar les preguntes del senador del PP, Luis Aznar, sobre un contracte de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat a l'empresa Crespo Gomar el 2008 i que, presumptament, hauria servit per a finançar irregularment el PSPV. 

Tal com ha explicat, ho ha fet per "estricte consell dels seus advocats". No obstant això, Andreu s'h mostrat confiada que la seua situació processal serà diferent "en un futur pròxim" i això li permeta "aclarir tots els dubtes".

També et pot interessar

stats