Soraya Sáenz de Santamaría abandona la política

L’exvicepresidenta del govern espanyol renunciarà també a l'acta de diputada, encara que seguirà militant en el Partit Popular.

Fotografia d'arxiu de Soraya Sáenz de Santamaría
Fotografia d'arxiu de Soraya Sáenz de Santamaría / Pedro Puente Hoyos (Efe)

Soraya Sáenz de Santamaría ha comunicat a Pablo Casado la voluntat d'abandonar la política i emprendre una nova etapa en la seua vida.

L'exvicepresidenta ha argumentat que ha adoptat aquesta decisió "després d'una profunda reflexió, i des del convenciment que és el millor tant per a la nova direcció del Partit Popular com per a la meua família, i per a mi".

En el comunicat, Sáenz de Santamaría ha mostrat la seua gratitud al Partit Popular i ha explicat que sempre ha procurat correspondre a la seua confiança amb el seu comportament i el seu treball. L'exdirigent del Partit Popular ha tingut paraules d'agraïment per a l'expresident del partit, Mariano Rajoy, de qui ha dit: "he tingut l'honor de treballar en una gran tasca política que va culminar en un govern que va saber traure el nostre país de la major crisi econòmica i territorial de la seua història recent".

Sáenz de Santamaría ha afegit: "ha sigut un orgull haver pogut participar en aquesta tasca, que sempre figurarà entre els millors serveis que el PP ha prestat a Espanya". També ha dedicat unes paraules als seus companys i als afiliats del Partit Popular que li van donar suport "de manera majoritària" en les eleccions primàries del passat mes de juliol. 

L'exministra ha transmés a Casado els seus millors desitjos d'èxit en aquesta nova etapa del partit, i ha destacat que compta amb la millor organització política d'Espanya i els militants més lleials, entre els quals Sáenz de Santamaría ha afirmat que "sempre estarà".

L’exvicepresidenta del govern espanyol renunciarà també a l'acta de diputada, encara que seguirà militant en el Partit Popular. Així, deixarà l'escó del Congrés, que ocupa des del 2004 i en el qual va ser portaveu del seu grup parlamentari, del 2008 fins al 2011, quan va arribar al govern.

La seua eixida del Congrés donaria l'escó a Mariano Pérez-Hickman Silván, que ja va ser diputat en la VII i la X legislatures, encara que falta la confirmació del grup parlamentari.

Sáenz de Santamaría –que estarà subjecta ara a dos anys d'incompatibilitat després de deixar la política– va ser derrotada per Pablo Casado en el congrés que votava l'elecció del nou president del PP amb un sistema de doble volta. Encara que ella es va imposar en la primera votació per 1.546 vots, va perdre en la segona volta del conclave perquè va aconseguir el 42% dels vots, enfront del 57% de Casado. 

També et pot interessar

stats