"Som el govern més estable que ha tingut mai la Comunitat Valenciana"

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha fet balanç dels 3 anys d'aquesta legislatura davant dels micròfons d'À Punt.

Pots escoltar ací l'entrevista completa a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
Pots escoltar ací l'entrevista completa a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, s'ha mostrat convençuda que en les eleccions autonòmiques de l'any que ve l'esquerra tornarà a guanyar i que, per tant, es reeditarà l'essència del govern del Botànic. Fins ara, ja són l'executiu més estable en la història de l'autogovern valencià.

La vicepresidenta del Consell ha participat en els informatius especials que la ràdio d'À Punt emet amb motiu del tercer aniversari de les eleccions autonòmiques del 24 de maig de 2015, en Les notícies del matí. Durant els 15 minuts que ha durat l'entrevista, Oltra ha recordat l'esclat d'alegria que va sentir part de la societat valenciana perquè a la fi arribava el canvi i acabava, segons ha dit, la corrupció.

Pel que fa al pacte del Botànic, Oltra recorda que les negociacions no van ser difícils, ja que tant Compromís, com el PSPV i Podem tenien clares les directrius que calia seguir. En aquest sentit, s’alegra que el dia de les eleccions cap partit traguera majoria absoluta. Diu que és bo per a la salut democràtica.

Entre les dificultats, ha destacat la frustració que va tindre en comprovar la desfeta que havia deixat el Partit Popular, amb una administració totalment desmantellada. Es lamenta ja que no esperaven tanta desfeta, tant de desgavell, segons ha narrat. En definitiva, Oltra considera que el Partit Popular va deixar l'Administració Valenciana com si fóra un edifici en ruïnes.

Les crítiques

La consellera d'Igualtat també ha contestat a les crítiques que rep el seu departament per la gestió en alguns sectors com el de la llista de dependents que encara no han cobrat les ajudes. Oltra assegura que quan es va fer càrrec de la seua conselleria, al juliol de 2015, unes 46 mil persones estaven en espera de rebre una compensació econòmica. Una compensació que cada afectat tardava una mitjana de quatre anys i mig a rebre. 3 anys després el nombre de dependents inscrits en les llistes és de 21.000 i el temps d'espera, un any i tres mesos.

Pel que fa a la gestió en els centres de menors, Mónica Oltra no accepta crítiques, ja que estes no vénen dels sectors que treballen amb la infantesa. Encara més, assegura que compta amb el seu suport. Oltra ha avançat davant els micròfons d'À Punt, que el projecte de llei de la infantesa i l’adolescència està a punt de ser tractat pel Consell

En l'assumpte de la gestió dels centres de persones majors, la vicepresidenta del Consell ha destacat la creació de 3.300 places concertades amb la privada.

En preguntar-li què votaria si fóra de Podem, respecte al tema del xalet de Pablo Iglesias, Mónica Oltra ha contestat que se n’abstindria, ja que es tracta d'una qüestió personal.

També et pot interessar

stats