Soler deixa l’acta de diputat en les Corts per a centrar-se en el finançament autonòmic

El conseller d'Hisenda farà efectiva la renúncia aquest mateix dijous i el substituirà Pedro Ruiz-Castell.

VÍDEO | Soler deixa l’acta de diputat en les Corts per a centrar-se en el finançament autonòmic

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha renunciat a l’acta de diputat en les Corts per a centrar-se en la reclamació d'un finançament just per a la Comunitat Valenciana. En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Soler ha assenyalat que farà efectiva la renúncia aquest mateix dijous i que serà substituït per Pedro Ruiz-Castell, que ocupa el número 13 en la llista autonòmica del PSOE.

“La consecució d’un model de finançament just és prioritària”, ha argumentat, per la qual cosa vol dedicar l’agenda “exclusivament” a aquesta problemàtica i no estar sotmés a anar a les Corts a votar constantment. Soler ha fet referència a la situació en què es troba la Generalitat en l’àmbit de la seua competència, i ha culpabilitzat el PP i els diputats independentistes per no haver aprovat els pressupostos generals de l’estat de 2019.

“Tenim un problema gravíssim”, ha expressat davant una situació en què ha considerat que cal buscar “escletxes legals” per tal que els diners arriben a les comunitats autònomes. Preguntat si recrimina l’actuació del Ministeri d'Hisenda en els últims mesos, Soler ha apuntat que tant la ministra com la secretària d’Estat han estat “buscant solucions desesperadament”.

Soler ha explicat que es tracta d’una decisió personal que ja ha transmés al president de la Generalitat, Ximo Puig, i que arriba en plena polèmica sobre les possibles retallades davant la falta de pressupostos i l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Precisament, el cap del Consell va anunciar dimecres que es reunirà dimarts amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per a exigir-li una solució als lliuraments a compte de les comunitats autònomes.

Puig li agraeix la dedicació

El president de la Generalitat Ximo Puig ha agraït la "disposició i el servei" realitzat pel Soler al partit socialista i a la societat valenciana, i la seua decisió de "dedicar tot el seu esforç" a millorar el finançament de la Comunitat Valenciana.

El PP considera que és una "cortina de fum"

El portaveu d'Economia del PP, Rubén Ibáñez, ha afirmat que la renúncia del conseller Soler "és una cortina de fum davant les retallades". Ibáñez ha assegurat que "a Soler el molesten les Corts i no vol donar la cara davant les retallades que executarà".

També et pot interessar

stats