Soler defén els pressupostos enfront de les crítiques del PP i Ciutadans

L'oposició critica uns comptes que considera "irreals" i encaminats a aconseguir vots.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler / Arxiu

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defensat el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2019 contra les crítiques del PP i Ciutadans, que els qualifiquen de "ficticis" i "irreals". En aquest respecte, Soler ha puntualitzat que aquestes partides són "deutes que el Govern d'Espanya té amb la Comunitat Valenciana", pressupostos que estan al servei dels valencians", ha incidit.

El conseller ha justificat la incorporació de la partida dels 1.300 milions com a "marca de la casa" i "governe qui governe", perquè ha reivindicat que és el que li correspon a la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha subratllat que la seua intenció és "convergir" amb la mitjana espanyola perquè "els valencians tenen tots els drets i no tenen per què suportar aquesta situació de discriminació", ha remarcat.

Soler ha detallat que Presidència comptarà amb una dotació de 354 milions, un 14% més que el 2018. El major increment és en la Direcció General d'Administració Local, que augmenta fins als 66,7 milions. A més, es consolida el fons de cooperació municipal, amb 40 milions.

Per la seua banda, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències augmenta fins als 119 milions d'euros, un 10% més, amb vista a reforçar el Servei de Bombers Forestals. Aquest increment es dona després de les nombroses manifestacions que s'han succeït en els últims mesos, i també dona resposta a les reivindicacions d'un model que integre tots els cossos, ja que, com ha explicat Soler, l'augment servirà per a consolidar el 112 del futur i el model d'integració multiagència mantenint la capacitat tecnològica.

Quant al pressupost de Turisme Comunitat Valenciana, hi ha un increment del 8,97%. En aquest sentit es destinaran 12,8 milions d'euros a la millora de les infraestructures turístiques i 12 milions a la societat dependent Aerocas, per a assumir la gestió directa de l'Aeroport de Castelló, així com la potenciació del recinte amb noves destinacions.

Respecte als comptes d'Hisenda i Model Econòmic, Soler ha destacat que tindrà pressupost de 332.300.000 d'euros, un increment del 10% respecte a l'exercici anterior. L'aposta se centra clarament en la consolidació del Banc Públic Valencià per a "convertir l'IVF en una eina al servei de l'economia empresarial i la creació d'ocupació".

Així mateix, Hisenda buscarà establir les bases de l'estructura de la futura Agència Tributària Valenciana (ATV) amb l'increment del personal i els mitjans tecnològics que tindrà, 51,5 milions, un 5,64% més.

Crítiques de l'oposició

El diputat popular Rubén Ibáñez ha criticat uns comptes que considera "ficticis". Aixi mateix, ha dit que no creu que arriben a complir-se.

Per la seua part, Ciutadans ha criticat uns pressupostos que ha considerat "ficticis", fabricats per a agradar a la opinió, i que s'han "unflat" amb 2.200 milions d'ingressos amb intencions preelectorals. A més, han incidit que seran impossibles de complir.

També et pot interessar

stats