Soler creu que la Comunitat Valenciana no podrà fer front al seu deute sense un nou finançament

El conseller d’Hisenda assegura que ja ha demanat comparéixer a les Corts per explicar l’ajust de 365 milions d'euros.

VÍDEO | Soler creu que la Comunitat Valenciana no podrà fer front al seu deute sense un nou finançament

“Senzillament, no”. Així de contundent ha respost el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, preguntat per si la Comunitat Valenciana podrà fer front mai al deute de 47.894 milions d’euros, tal com ha fet públic aquest dilluns el Banc d’Espanya. L’única solució, segons ha assegurat, passa per un nou sistema de finançament.

En la primera entrevista del nou informatiu 20 h NTC de la televisió d’À Punt, el conseller d’Hisenda ha confirmat que ja ha demanat comparéixer a les Corts sobre l’ajust que ha anunciat la Generalitat, xifrat en 365 milions d'euros del pressupost d'enguany d'ací a final d'any. “És necessari donar explicacions als valencians i valencianes de per què hem hagut de fer-ho”, ha matisat Soler.  

En aquest sentit, ha explicat que els ajustos, exigits pel Ministeri d'Hisenda al Consell perquè es transferisquen 250 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), són activitats de difícil realització o que no es poden executar el 2019. “Són molts diners els que havíem previst quan tocava, però finalment hem ajustat ingressos que no han arribat”, ha dit Soler. 

A pesar d'aquests ajustos, el conseller ha apuntat que les “despeses reals” de la Generalitat han crescut un 7% per ara enguany. 

També et pot interessar

stats