Soler considera un “fet històric” que els pressupostos generals responguen al pes poblacional

El conseller afirma que amb la condonació del deute pendent de la Fórmula 1, la inversió està “molt per damunt del 10%”.

Vicent Soler, conseller d’Hisenda
Vicent Soler, conseller d’Hisenda

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha considerat com un “fet històric” que els pressupostos generals aprovats pel govern central destinats a la Comunitat Valenciana s’acosten al 10% que suposa la població. En declaracions a Les notícies del matí, el conseller ha dit que les inversions responen “per primera vegada al pes poblacional dels valencians i per damunt del pes econòmic”.

Soler ha remarcat aquest fet i fins i tot ha afegit que a aquesta xifra cal afegir la condonació del deute pendent de la Fórmula 1, que ascendeix a 370 milions d’euros del finançament de les inversions fetes en el port de València. Per tant, diu que les partides destinades a la Comunitat Valenciana estan “molt per damunt del 10%”.

Així mateix, el conseller d’Hisenda ha informat que els diputats del Botànic al Congrés presentaran esmenes per augmentar la partida al transport de l’àrea metropolitana de València. Considera que per a una àrea de 2 milions de persones i 600.000 desplaçaments diaris són insuficients els 10 milions d’euros previstos. El govern valencià vol que la inversió siga de 38 milions d’euros.

D’altra banda, el conseller ha destacat que l’afinitat de les polítiques del govern d’Espanya i del govern de la Generalitat permeten que totes les àrees sensibles de caràcter social comencen a ser compartides en el govern d’Espanya. “Açò permetrà “fer-les millor o fer-ne d’altres que no podíem fer”, ha reconegut.

El conseller ha conclòs que aquests pressupostos són un canvi de paradigma i un punt d’inflexió en clau valenciana i mostren camí de què es pot fer si estan units.

També et pot interessar

stats