Soler anticipa deduccions fiscals i menys burocràcia per a impulsar la reactivació econòmica

El conseller d'Hisenda ha presentat a les Corts un projecte de llei per a accelerar la recuperació, reforçar l'escut social, el sistema sanitari i d'emergència, garantir la protecció del medi ambient i agilitzar la gestió administrativa

Soler, aquest dilluns, durant la seua intervenció
Soler, aquest dilluns, durant la seua intervenció / Corts

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha defensat aquest dilluns a les Corts el projecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització, més conegut com d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per a 2022. Soler ha demanat el vot favorable al projecte de llei que, ha dit, "estableix les bases per a la recuperació econòmica i social de la Comunitat".

El projecte de llei pretén ajudar a impulsar la reactivació econòmica, reforçar l'escut social, reforçar el sistema sanitari i d'emergència, garantir la protecció del medi ambient i agilitzar la gestió administrativa, segons ha esgrimit.

En l'apartat concret, el conseller ha anunciat que, entre les mesures orientades a impulsar la reactivació, la llei estableix la creació de la figura dels projectes d'interés prioritari, que permetrà tramitar "de manera prioritària i eficaç" els tràmits administratius que necessiten les empreses que hagen obtingut projectes europeus.

També ha assenyalat que la norma inclou deduccions fiscals que "ajuden a alleugerir les càrregues familiars, dinamitzen l'economia, el mercat laboral i el dret a l'habitatge digne", mentre que en la implantació d'energies renovables es redueixen requisits obligatoris, per a alleugerir càrrega administrativa.

En la lluita contra la despoblació, s'augmenta el nombre d'habitants perquè un municipi es considere automàticament en risc de despoblament, mentre que per a fomentar l'activitat econòmica s'ampliarà de 4 a 7 anys de l'autorització de les Zones Turístiques de Gran Afluència.

Igualment, ha indicat que s'agiliten els tràmits per al finançament del pla d'infraestructures de Serveis Socials, es declara d'utilitat pública o d'interés social i urgent d'ocupació d'11 infraestructures públiques de regadiu, i es modifica el pla edificant per a millorar la cooperació entre l'administració educativa i la local.

"Crec que tots hauríem d'estar d'acord a l'hora de defensar els interessos generals dels valencians i valencianes per damunt de qualsevol altra qüestió", ha reivindicat el conseller durant la seua intervenció.

Les esmenes de l'oposició, rebutjades 

D'altra banda, les esmenes de PP, Ciutadans i Vox a la llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, coneguda com a llei d'acompanyament als pressupostos, han sigut rebutjades amb els vots dels grups del Botànic en el ple de les Corts.

La llei continua així el seu tràmit i el pròxim pas serà el 2 de desembre amb el debat en la comissió d'Economia de les esmenes parcials, entre les quals es troba la taxa turística presentada per Compromís i Unides Podem sense els seus socis del PSPV. El 20 de desembre és la data en què previsiblement s'aprovarà la normativa.

Durant les intervencions de l'oposició, la diputada del PP, Eva Ortiz, ha acusat el Botànic de canviar els pressupostos mitjançant la llei d'acompanyament i fer-ho "per la porta de darrere" via esmenes. Per la seua banda, tant Ciutadans com Vox han donat suport a l'esmena a la totalitat dels populars.

També et pot interessar

stats