Podem sol·licita una reunió amb el govern per a evitar "incompliments" en l'acord dels pressupostos

Echenique avisa que, si no es garanteixen totes les mesures, l'acord pressupostari que van signar a l'octubre "no serveix".

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, durant l'entrevista
El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, durant l'entrevista / Ricardo Rubio (Europa Press)

El secretari d'Organització i Acció de govern de Podem, Pablo Echenique, ha demanat a l'executiu de Pedro Sánchez que li faça arribar un esborrany de l'avantprojecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat, abans que s’aprove en el Consell de Ministres. El portaveu de la formació morada ha instat que el text passe pel Congrés per a evitar "incompliments" de l'acord que van signar a l'octubre, com els que s'estan produint ja, asseguren, en matèria de lloguers.

"Ja sabíem que el PSOE i Podem tenim projectes de país diferents i que hi hauria resistències, però hi ha un acord signat i s'ha de complir", ha defensat Echenique. Així li ho ha transmés també a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la conversa que han mantingut aquesta setmana per a comprovar que tots els punts en què hi pot haver algun problema "es rectifiquen". "Hem quedat que, després de Reis, posarem damunt de la taula tots els incompliments o problemes que hi puga haver en el seguiment de l'acord pressupostari", ha expressat.

L'acord "no serveix" si no es limiten els preus dels lloguers

Quant als lloguers, el número tres de Podem ha reafirmat que la seua formació no donarà suport al reial decret d'habitatge aprovat pel govern espanyol si aquest no inclou les mesures per a limitar els preus dels lloguers, que van aconseguir incloure en l'acord de pressupostos després de diverses negociacions. D'aquesta manera, ha avisat a l'executiu central que, si no corregeix els incompliments que s'estan produint de l'acord signat a l'octubre per Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, el pacte "no serveix".

"Avanços lents" en violència de gènere i la factura de la llum

A més de les mesures relatives als lloguers, Echenique ha assenyalat que també s'estan produint "avanços lents" en la lluita contra la violència masclista. En este àmbit, el govern central es va comprometre a desenvolupar amb Podem una llei de violència sexual perquè tota agressió sense consentiment siga considerada violació.

També s'estan negociant amb "lentitud", al seu juí, les mesures referents a la factura de la llum i la pobresa energètica. "En els primers decrets no hem vist recollides totes les mesures que havíem acordat, en concret, aquelles que limitarien la factura de la llum", ha criticat. En tot cas, malgrat aquestes "friccions", Echenique ha destacat que hi ha algunes qüestions que sí que s'estan complint, com la pujada del salari mínim a 900 euros i que, per tant, no es plantegen trencar l'acord, sinó continuar treballant perquè es complisca íntegre.

També et pot interessar

stats