Els socis del Botànic es reuneixen per a supervisar l’acord

El PSPV, Compromís i Unides Podem han mostrat públicament el seu malestar per les maniobres o declaracions dels seus socis de govern.

Naiara Davó, síndica d'Unides Podem, a l'esquerra, junt als síndics de Compromís i del PSPV, Fran Ferri i Manolo Mata, en una imatge d'arxiu
Naiara Davó, síndica d'Unides Podem, a l'esquerra, junt als síndics de Compromís i del PSPV, Fran Ferri i Manolo Mata, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els integrants del Botànic es reuneixen aquesta vesprada per a supervisar l’estat del pacte que els va portar al govern autonòmic. Els representants del PSPV, Compromís i Unides Podem mantindran una nova reunió periòdica, però els socialistes han manifestat que hi van intranquils pels últims moviments d’Unides Podem, mentre que als seus socis no els han agradat algunes intencions del PSPV relacionades amb els pressupostos.

Segons va manifestar ahir dimarts el síndic socialista Manolo Mata, el fet que Unides Podem presentara esmenes parlamentàries a la llei de funció pública sense comunicar-ho al seu soci de govern ha generat una certa inquietud en les files socialistes: “Hi ha manifestacions d’alguns socis de govern que jo crec que no són massa lleials. Han presentat esmenes a llei de funció pública que no coneixíem”, apuntava ahir dimarts.

Per la seua banda, Unides Podem i Compromís també acudiran a la reunió amb desconfiança. Als socis de govern no els ha agradat la proposta del president de la Generalitat d'afavorir l'aprovació dels pressupostos en els organismes en què el PSPV estiga en l’oposició.

“Un partit d’esquerres pot votar uns pressupostos que, per exemple, retallen les ajudes a les dones víctimes de la violència masclista?”, es preguntava el síndic Fran Ferri, de Compromís.

Des d’Unides Podem, Naiara Davó també s’ha mostrat partidària de consensuar i aprofundir polítiques amb els seus socis de govern perquè a la Comunitat Valenciana no es repetisca la situació que hi ha en altres autonomies: “El que hem de fer és defendre i aprofundir en el full de ruta del Botànic, contra les polítiques de desgovern que veiem a la Comunitat de Madrid”, expressava ahir dimarts.

També et pot interessar

stats