Els socis del Botànic defenen la bona salut del pacte per a esgotar la legislatura

Els portaveus de les tres formacions s’han reunit a instàncies de Podem després de les discrepàncies internes.

De dreta a esquerra, el portaveu del PSPV, Manuel Mata, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, i el coordinador de Podem a les Corts, César Jiménez
De dreta a esquerra, el portaveu del PSPV, Manuel Mata, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, i el coordinador de Podem a les Corts, César Jiménez

Els socis del Pacte del Botànic han insistit en la fortalesa de l’acord i s’han compromés a esgotar junts els set mesos que falten de legislatura, després d’una reunió a tres bandes a la seu dels socialistes valencians. Els portaveus del PSPV, Compromís i Podem han coincidit a manifestar la vigència de l’acord i la validesa com a ferramenta per a continuar avançant en els compromisos adquirits amb la ciutadania. A més, han saludat la bona sintonia entre els socis per a tancar un acord de pressupostos per a 2019 i per a definir un calendari legislatiu de prioritats, que es definirà en una pròxima reunió. 

La trobada dels portaveus s’ha produït principalment a instàncies de Podem, després de fer-se públiques fortes discrepàncies entre membres de Compromís i el PSPV en dos assumptes: la creació d’una oficina de denúncies de violència masclista a la Ciutat de la Justícia de València, que va enfrontar la vicepresidenta, Mónica Oltra, amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i el suport final de la Generalitat al govern d’Espanya en el Consell de Política Fiscal i Financera.

Després de la reunió, però, els tres socis han mostrat una imatge d’unitat i han negat la possibilitat d’avançament electoral. 

En aquest sentit, el portaveu del Partit Socialista, Manolo Mata ha assegurat que el Botànic funciona i que no hi ha política contra el Botànic dins els Botànic.

Per la seua banda, tant el portaveu de Compromís, Fran Ferri, com el coordinador de Podem a les Corts, César Jiménez, han ratificat la voluntat de continuar desenvolupant junts el màxim possible dels objectius de l’acord del Botànic, amb un interés especial per les polítiques d’habitatge en el cas de la formació morada.

També et pot interessar

stats