Els socis del Botànic i Ciutadans demanen a Camps que abandone el CJC

PPCV respecta la decisió de l'Audiència Nacional: "Que s'investigue el que s'haja d'investigar".

Tant els socis que integren l'Acord del Botànic com Ciutadans han exigit la dimissió de Camps
Tant els socis que integren l'Acord del Botànic com Ciutadans han exigit la dimissió de Camps

La reobertura de la causa que investiga l'adjudicació de contractes per part de la Generalitat a Orange Market davant nous indicis que assenyalen a l'expresident Francisco Camps ja ha provocat les primeres reaccions a la Comunitat Valenciana. Tant els socis que integren l'Acord del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) com Ciutadans han exigit la dimissió de Camps del Consell Jurídic Consultiu (CJC).

"És una immoralitat que continue", ha afirmat el síndic del PSPV, Manolo Mata. Les quatre formacions han coincidit a recordar les recents declaracions del president del PP, Pablo Casado, sobre el "llegat impecable" que va deixar el PPCV a la Comunitat Valenciana. També la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, s'ha referit a aquestes paraules de Casado a través d'un missatge en el seu perfil de Twitter: "Més impecable impossible, veritat senyor Casado?", ha ironitzat. 

El president de la Generalitat, que participa aquest dijous en un acte a Barcelona en suport de corredor mediterrani, també s'ha pronunciat i ha assegurat que el PPCV "encara no ha assumit la seua responsabilitat política" en la presumpta trama de corrupció Gürtel. Puig ha lamentat que les actuacions investigades suposen "un manifest atac a la democràcia, una vulneració de les regles del joc i un finançament il·legal que ha sigut condemnada però que, al mateix temps, s'ha estés pel conjunt de la Comunitat Valenciana".

Des de Podem, el síndic Antonio Estañ ha lamentat que la decisió de l'Audiència Nacional és una "mostra més d'aquest llegat impecable" que "es resisteix" a abandonar el territori valencià. La formació morada no entén que l'expresident Camps "continue a les institucions valencianes ni un minut més cobrant diners públics i evitant que siguen unes institucions dignes". "Ha d'abandonar-les ja i retre comptes davant la justícia", l'ha comminat Estañ. 

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, no s'ha mostrat sorpresa per la reobertura del cas perquè "era esperable" després dels testimonis de Costa, Correa i El Bigotes durant el juí de la trama Gürtel. Per això, ha manifestat no entendre que Camps continue formant part del CJC.

Compromís celebra la possibilitat que l'expresident de la Generalitat puga ser encausat i haja de tornar a declarar. Recorda que la formació ja va advertir que "Camps era l'epicentre del cas Gürtel i sabia tot el que passava perquè era omnipresent". El síndic Fran Ferri li ha demanat que "s'aparte de la vida pública i no estiga en el CJC ni un dia més". 

El PPCV respecta la decisió

La secretària general dels populars a la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha afirmat que respecta la decisió de reobrir la investigació sobre Orange Market. "Que s'investigue tot el que s'haja d'investigar", ha dit als mitjans de comunicació. 

En ser preguntada per si Camps hauria d'abandonar el Consell Jurídic Consultiu (CJC), Ortiz ha manifestat que es tracta d'una qüestió personal de l'expresident on, per tant, "el PP no intervé". 

També et pot interessar

stats