Els socialistes governaran a les ciutats més grans de les comarques de Castelló

A banda de Castelló de la Plana, els socialistes revaliden les alcaldies de Vila-real, Borriana o la Vall d'Uixó, mentre que el PP obté el govern d'Onda.

María Jiménez Román serà dos anys alcaldessa d'Orpesa i els altres dos anys l'alcaldia l'ocuparà Ciutadans.
María Jiménez Román serà dos anys alcaldessa d'Orpesa i els altres dos anys l'alcaldia l'ocuparà Ciutadans.

El PSPV ha obtingut les alcaldies de les principals ciutats de les comarques del nord, inclòs Castelló de la Plana. D'aquesta manera, els socialistes governen amb pactes amb altres forces en ciutats com Borriana, Almenara, Vinaròs o la Vall d'Uixó.

Curiós és el cas de la Vilavella. El candidat del Partit Popular, que havia pactat amb el partit independent, no s'hi ha presentat i l'alcaldia finalment ha sigut per al candidat socialista Manel Martínez.

A Vila-real el socialista José Benlloch és ja alcalde per tercera legislatura consecutiva amb majoria absoluta. Tot i això, ha oferit una regidoria a Podem.

A Borriana la socialista Maria Josep Safont és alcaldessa i governarà en coalició amb Compromís. A la Vall d'Uixó Tania Baños és de nou alcaldessa, ja que repeteix el pacte entre el PSPV, Esquerra Unida i Compromís. En municipis com Almenara, Benicarló o Vinaròs governarà el Partit Socialista en coalició amb forces d'esquerra.

Pel que fa a Orpesa, després de vint anys de govern del PP, l'alcaldia ha passat a les mans del PSPV gràcies a un pacte amb Ciutadans. L'alcaldia serà els dos primers anys per a la socialista María Jiménez Román i els dos últims per a la candidata de Ciutadans, Araceli de Moya.

A Onda l'alcaldia, fins ara ocupada pel PSPV, a passat al Partit Popular, que hi té majoria absoluta, i l'alcaldessa és Carmina Ballester. A més, el Partit Popular conserva les alcaldies de Peníscola i Benicàssim.

També et pot interessar

stats