El socialista Josep Martí, nou president de la Diputació de Castelló després de 24 anys de govern del PP

Els 14 diputats provincials del PSPV i Compromís li han donat la majoria absoluta en l'acte de constitució.

El nou president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, amb la vara de comandament.

El catedràtic de filosofia, Josep Martí, s'ha convertit en el nou president de la Diputació en ser elegit per majoria absoluta dels 11 diputats provincials del seu partit, el PSPV, i els dos diputats de Compromís. D'aquesta manera ha quedat constuïda la Corporació Provincial que per primera vegada, després de 24 anys governada pel Partit Popular, passa a mans d'una coalició progressista entre els socialistes i Compromís.

L'acte de constitució de la Diputació ha sigut molt emotiu pel fet històric que suposa el relleu de signe polític. Un acte al qual han assistit centenars de persones, i  que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Eixos programàtics

El nou govern de progrés, tal com ha dit el president Josep Martí, farà una aposta per l'equilibri en el repartiment dels fons als municipis. En el seu discurs, Josep Martí ha destacat: "volem posar les persones en el centre de la vida política i reivindicar el municipalisme per a dotar de més contingut el funcionament de la Diputació". 

Josep Martí ha manifestat, a més,  la necessitat de millorar les relacions amb la Generalitat i " poder aconseguir del govern autonòmic una major implicació en les subvencions als munipis de les comarques de Castelló".

Combatre el despoblament

El despoblament és un dels punts claus del pacte de govern entre el PSPV i Compromís. En aquest sentit, el nou president ha dit : "calen accions de tot tipus per a incentivar la gent jove amb iniciatives que facen que la joventut puga plantejar-se un sistema de vida als pobles com a lluita contra el despoblament rural".

Una societat feminista

Per la seua part, el portaveu de Compromís i soci del nou govern provincial, Ignasi Garcia, ha subrratllat que "volen una transició ecològica per a les nostres comarques i uns pobles en clau feminista i d'igualtat".

Àrees i departaments

Pel que fa als departaments, Compromís, amb dos diputats provincials, assumeix Transició Energètica i Promoció Econòmica. La resta de carteres les dirigirà el partit socialista, tot i que encara no estan definides, ja que tot apunta que eliminaran moltes de les àrees que han mantingut el Partit Popular durant els anys que ha estat al capdavant de la institució.

El que està clar és que el PSPV vol que de les dos vicepresidències, una estiga a càrrec d'una dona, que podria ser l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tània Baños; o l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles.

També et pot interessar

stats