La situació a Catalunya va influir a un 43,9% dels votants del 10N, segons el CIS

La preocupació per la independència de Catalunya s'ha disparat després dels disturbis posteriors a la sentència del 'procés'.

La preocupació per la independència de Catalunya s'ha disparat entre la ciutadania després de la sentència del 'procés' i dels disturbis
La preocupació per la independència de Catalunya s'ha disparat entre la ciutadania després de la sentència del 'procés' i dels disturbis / Arxiu
28 de novembre 2019 - 15:55

La situació política en Catalunya va influir en vora el 44% de les persones que van votar en les eleccions generals del 10 de novembre, segons es desprén del baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dijous.

No obstant això, el sondeig determina que més de la meitat de l'electorat (un 55,6%) no va tindre això en compte. Les quasi cinc mil enquestes es van fer entre el 28 d'octubre i el 9 de novembre, quasi alhora que la campanya.

La preocupació per la independència de Catalunya s'ha disparat entre la ciutadania després de la sentència del procés i dels disturbis que es van produir als carrers, segons indica el baròmetre del CIS.

Un 19 per cent dels enquestats cita la independència de Catalunya com a principal problema, nou punts més que en el baròmetre del mes anterior. És ja la quarta preocupació ciutadana. Com a principal problema segueix l'atur; ho diu així un 60,3 per cent dels ciutadans.

La publicació de la dada ha coincidit en el dia en què els equips negociadors del PSOE i d'ERC es reuneixen en el Congrés per a sondejar si els independentistes catalans faciliten la investidura de Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats