La situació de Catalunya centra el ple de les Corts

Ciutadans, Vox i Unides Podem preguntaran a Puig per les repercussions de la sentència del ‘procés’ a la Comunitat Valenciana.

Imatge d'arxiu d'una sessió anterior del ple de les Corts
Imatge d'arxiu d'una sessió anterior del ple de les Corts

La situació que viu Catalunya després de la sentència del procés i les seues repercussions a la Comunitat Valenciana estaran presents en l’hemicicle de les Corts. Diversos grups parlamentaris plantejaran preguntes sobre aquest assumpte al president de la Generalitat, Ximo Puig.

El portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, preguntarà a Puig si pensa “continuar governant amb un partit polític que defensa que a Espanya hi ha presos polítics, que manté imputats en les institucions i que bloqueja centenars de milions d'euros en inversions per motius ideològics malgrat els respectius informes a favor”.

Catalunya també serà el blanc de l’apel·lació de Vox. Aquesta formació vol saber si Puig “instarà el govern central en funcions perquè aplique, de manera immediata, l’article 116 de la Constitució per a restablir la normalitat" a Catalunya.

D'altra banda, la portaveu d’Unides Podem, Naiara Davó, li demanarà a Puig que explique "quin paper ha de fer la Generalitat davant de la crisi territorial que està patint Espanya, on la via valenciana es postula com a alternativa a la tensió unilateral i a la tensió recentralitzadora".

Altres assumptes

Al marge de Catalunya, el PP qüestionarà el cap del Consell pels indicadors d'avaluació de la qualitat dels serveis públics amb què treballa el Consell. Per la seua banda, Compromís preguntarà a Puig pel “full de ruta del Consell per a continuar ampliant els drets dels valencians en el marc d'una societat plural, diversa i democràtica”.

També et pot interessar

stats