Sira Rego assegura que vol liderar Esquerra Unida "amb una vocació unitària absoluta"

La ministra valenciana es presentarà com a candidata a l'assemblea federal que se celebrarà els dies 18 i 19 de maig

La ministra d'Infància i Joventut, Sira Rego
La ministra d'Infància i Joventut, Sira Rego / Europa Press

La ministra d'Infància i Joventut, Sira Rego, que aquest dimecres ha anunciat la seua candidatura per a liderar Esquerra Unida (IU), després de l'assemblea federal que aquesta formació celebrarà els dies 18 i 19 de maig, ha dit que es presenta "amb moltes ganes d'obrir el debat polític" i "amb una vocació unitària absoluta".

En declaracions als periodistes en els corredors del Congrés, la valenciana Rego, que ja havia mostrat amb anterioritat la seua disposició a liderar aquesta formació, ha assenyalat que ha decidit presentar la seua candidatura després de parlar en les últimes setmanes amb molts companys que li han donat el seu suport.

A la pregunta sobre les veus crítiques per haver fet aquest pas al capdavant sense haver consensuat abans una línia o equips, ha dit: "Estem en el moment de debatre la política. Tenim un document polític magnífic i som a temps de consensuar absolutament tot".

"L'assemblea és el 18 de maig, per tant, hi ha temps", ha remarcat, per a a continuació afegir que debatran, consensuar i parlar de la política. "Tenim un document magnífic i hi ha temps de sobra per a poder tindre un procés unitari que d'alguna manera ens represente a tots. Això per descomptat és la meua vocació", ha postil·lat.

Ha respost així a Amaya Meyer, membre de la direcció d'IU i del Partit Comunista d'Espanya, que a través de les xarxes socials lamentava que Rego haguera renunciat "a l'acord de tindre la millor direcció, la més representativa i la més cohesionada per a dirigir Esquerra Unida".

Després d'expressar el seu "respecte" per la decisió, Meyer afegia: "Són molts mesos que treballem per a aconseguir la màxima unitat entorn de la política. I en primàries".

Fonts de la direcció d'IU han remarcat que la candidatura de Rego apel·la a les bases i que Meyer estava informada, motiu pel qual els ha sorprés el missatge en xarxes, malgrat això, han agregat, intentarà fer esforços perquè se senta inclosa, perquè busquen la unitat.

IU celebrarà els dies 18 i 19 de maig la seua assemblea federal per a renovar, entre altres coses, el lideratge de la coalició, que està vacant des que el mes de novembre passat Alberto Garzón va presentar la seua dimissió després de huit anys en el càrrec.

També et pot interessar

stats