Els síndics aposten per reforçar la sanitat

El president, Ximo Puig, ha mantingut una reunió amb els representants dels partits.

Per ordre d'esquerra a dreta, Toni Cantó, Isabel Bonig, Naiara Davó, Fran Ferri i Manolo Mata.
Per ordre d'esquerra a dreta, Toni Cantó, Isabel Bonig, Naiara Davó, Fran Ferri i Manolo Mata.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió amb els síndics dels grups amb representació a les Corts per a informar-los sobre la situació actual de la pandèmia i les possibles mesures que s'estan adoptant per a lluitar contra el coronavirus.

Puig els ha anunciat la creació d'un pla especial de mobilització policial per tal de fer front als problemes diaris de seguretat sanitària entre els quals hi ha l'ús de les mascaretes, el control de l'aforament o la correcta realització de les activitats d'oci nocturn.

Per eixe motiu, alguns síndics, com ara el de Ciutadans, Toni Cantó, li han demanat una campanya de sensibilització per tal de conscienciar els més joves d'allò que poden o no fer i com fer-ho. A més, Cantó també ha demanat una col·laboració publicoprivada més gran en la sanitat i millorar les condicions dels professionals del sector amb la seua professionalització, anar amb cura amb la seua conciliació o atendre al seu correcte descans.

De la mateixa manera, la líder del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, s'ha mostrat igual de preocupada per la sanitat. Concretament ha explicat que al seu grup li inquieta especialment l'estabilitat de les plantilles. A més ha demanat una major coordinació entre els departaments de salut i una reformulació de l'atenció primària. Tot i això, Bonig s'ha mostrat dialogant i ha assegurat que els tendirà una mà si fa falta.

Entre les prioritats d'Unides Podem, la síndica del grup, Naiara Davó, ha explicat que les principals preocupacions que tenen són l'ús de la mascareta i, per això, proposa que hi haja una coordinació més gran entre autonomies perquè hi ha mobilitat, i que les persones més vulnerables puguen tindre accés gratuït a les mascaretes.

Precisament, la mascareta obligatòria ha sigut també una de les propostes del diputat de Compromís a les Corts, Fran Ferri. Per la seua banda, també ha assegurat que aquesta pandèmia ha posat causat molts problemes a la ciutadania, fet pel qual és necessari un reforç del sistema públic de prestacions.

Finalment, el portaveu del grup socialista a les Corts, Manolo Mata, ha fet balanç sobre la situació i h dit que el govern de la Generalitat la té totalment controlada, tot i que és d'extrema gravetat. “Tenim acotats tots els brots”, ha sentenciat.

Preguntat sobre l'oci nocturn, Manolo Mata ha volgut remarcar la capacitat dels locals de lluitar contra els contagis d'una manera més institucionalitzada que si l'oci es donara en cases privades. Sobre les peticions d'altres polítics de tancar l'oci nocturn, els ha emplaçat a fer-ho sempre que siga de la seua competència. De fet, s'ha referit a l'alcalde de València, Joan Ribó, del que ha dit que si “el que vol és tancar l'oci nocturn, que tanque la Marina de València que és competència seua”.

També et pot interessar

stats