Els sindicats demanen a Sánchez reprendre "ja" els contactes amb Unides Podem

UGT i CCOO s'han mostrat disposats a "afavorir la negociació", tot i que, diuen, Sánchez no els ho ha demanat.

Pedro Sánchez s’ha reunit amb la patronal i els sindicats aquest dijous
Pedro Sánchez s’ha reunit amb la patronal i els sindicats aquest dijous / Mariscal (Efe)

Els representants dels dos principals sindicats espanyols, José Álvarez, d'UGT, i Unai Sordo, de CCOO, volen que es reprenguen "ja" els contactes amb Unides Podem per a arribar a un acord programàtic que permeta la formació d'un govern estable. Li ho han dit aquest dijous al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui recorden que l'esquerra "no pot perdre l'oportunitat" que li han donat les urnes.

La trobada s'ha produït en el marc de les reunions amb organitzacions socials de Sánchez [], per a elaborar una proposta de govern de cara a la segona votació d’investidura. Tot i que ell no ho ha demanat, segons han assegurat els dos secretaris generals, els sindicats estan disposats a "afavorir la negociació". I el primer pas, és a dir, una nova reunió entre el PSOE i Unides Podem, es produirà, en les seues paraules "més prompte que tard".

Cap dels dos líders sindicals ha volgut involucrar-se en la fórmula que hauria d’adoptar el possible executiu. El que sí que han posat damunt la taula és la necessitat que hi haja un executiu progressista que desmunte la reforma laboral del 2012, que revertisca la legislació del PP sobre les pensions i que duga endavant una nova política fiscal.

Més de cent dies d'interinitat

D'altra banda, Sánchez s'ha reunit amb el representant de la CEOE, Antonio Garamendi, i el president de Cepyme, Gerardo Cuerva, per a escoltar el punt de vista de la patronal. Els representants de l’empresariat li han transmés la seua inquietud per la falta d’un govern estable, ja que l’actual està en funcions des de fa 101 dies. Garamendi ha insistit en la necessitat de formar un govern moderat i estable i ha oferit la lleialtat de la patronal "a l'opció que isca". Cuerva ha demanat un govern que tinga l'empresa en el centre de les seues polítiques.

També et pot interessar

stats