El sindicat UGT del País Valencià celebra els 30 anys

El secretari general, Ismael Sáez, ha recordat que quasi un terç de la població valenciana viu en el llindar de la pobresa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han assistit a l’acte de la UGT
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han assistit a l’acte de la UGT / Gva

El sindicat UGT ha celebrat al Palau de la Música de València els 30 anys de la seua delegació valenciana. En l’acte s’ha fet lliurament d’insígnies a les persones afiliades més veteranes i el secretari general, Ismael Sáez, ha reivindicat la importància del moviment sindical en un moment, ha dit, en què el neoliberalisme i el racisme amenacen la integritat d’Europa.

Amb La Internacional començava aquesta celebració doble, els 130 anys de la UGT i els 30 anys que fa que l’organització es va implantar a la Comunitat Valenciana. El sindicat ha fet balanç de l'aportació que ha fet a la consecució de drets laborals i ha posat la mirada en allò que queda per fer.

“Tenim un greu problema a Europa, on la devaluació de salaris s’utilitza com a factor de competitivitat, i el moviment sindical ha de lluitar pel salari mínim interprofessional, un estatut dels treballadors i una negociació col·lectiva europea”, ha expressat Sáez. A més, el secretari general ha recordat que quasi un terç de la població valenciana viu en el llindar de la pobresa i que la causa està quasi sempre en la falta de treball, la precarietat laboral i els salaris baixos.

Entre els polítics que han assistit a l’acte hi havia el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, els quals han encoratjat la UGT a continuar lluitant pels drets laborals.

També et pot interessar

stats