El Síndic de Greuges investiga l'alcaldessa de Castelló pels seus ingressos com a lletrada

El PSPV denuncia que Begoña Carrasco no ha declarat tots els salaris percebuts durant 2022 i ella ho nega i assegura que es pot consultar en el web municipal

La nova alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco
L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, el dia que va prendre possessió del càrrec / À Punt NTC

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre a l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, relacionada amb una denúncia presentada pel PSPV per "ocultar els seus ingressos" el 2022 com a lletrada de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte.

La investigació es va iniciar en la comissió permanent del consistori municipal dedicada a l’estudi d’impuls econòmic, ocupació i capital humà, celebrada el passat 30 d’octubre, on el PSPV va demanar textualment a la secretaria general que aclarira “quines dades s'han de plasmar en el punt 1 de la declaració d'activitats que tota la corporació presenta per a la presa de possessió i/o cessament, amb el títol Ingressos nets percebuts en l'exercici anterior, amb indicació de la procedència de les rendes”; i va preguntar també si es referia “a tots els salaris percebuts durant 2022 o als percebuts el 2023".

La secretaria va respondre que la sol·licitud a la qual fa referència l’oposició és el model de declaració de béns patrimonials de la corporació, aprovat pel ple el 22 de desembre de 2010, on el punt 1 es refereix a “Ingressos nets percebuts en l'exercici anterior, referint-se, per tant, a l'any 2022”. El PSPV va incorporar aquesta resposta de la secretaria general entre la documentació presentada en el Síndic de Greuges, que ha obert ara diligències per a resoldre aquesta denúncia. 

Davant aquesta situació, la portaveu del PSPV a l'Ajuntament de Castelló, Patrícia Puerta, ha acusat Carrasco de “portar més de cinc mesos rient-se de la ciutadania”, ja que, segons ha assegurat, “és l'única dels 27 regidors i regidores de la corporació que s'ha negat a dir tot el que va cobrar durant l'any passat”. Puerta ha explicat que l’alcaldessa es va negar a publicar el que havia percebut durant 2022, una afirmació que la mateixa secretària general del ple va desmentir, ja que “havia de pujar-lo a la pàgina web municipal”.

Carrasco assegura que la seua declaració està actualitzada i desglossada

Carrasco ha assegurat que la seua declaració d'ingressos està actualitzada, desglossada i es pot consultar en el web municipal. En concret, va percebre 24.000 euros en 2022 com a lletrada de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte, on ha treballat durant més de vint anys. 

La regidora ha afirmat que “mai ha tingut res a ocultar" i ha acusat el PSPV de tindre una “obsessió desmesurada” i de fer “una campanya de desprestigi” contra ella. “He fet públics els meus ingressos de 2022, desglossats, encara que la meua declaració és la mateixa, perquè el PSOE es quede tranquil i es dedique d'una vegada a treballar pels ciutadans des de l'oposició, on els han posat", ha manifestat.

També et pot interessar

stats