El Síndic de Greuges amenaça de denunciar l'alcalde d'Oliva a la Fiscalia si no rep l'informe sol·licitat

Es tracta d'un escrit sobre el compliment d'una sentència que obliga a cessar l'estacionament de camions tràilers en una parcel·la

El síndic de greuges, Ángel Luna, en una imatge d’arxiu
El síndic de greuges, Ángel Luna, en una imatge d’arxiu / Corts

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha advertit formalment l'alcalde d'Oliva, David González, de Compromís, que si en el termini de deu dies no remet un informe que li ha sol·licitat tres vegades acudirà a Fiscalia "per desobediència". Es tracta de la resposta a l'escrit d'un ciutadà del municipi sobre el compliment d'una sentència que obliga al cessament d'estacionament de camions tràilers en una parcel·la.

En la queixa, l'interessat assenyalava que, malgrat el temps transcorregut des de la data de presentació de l'escrit, no havia rebut una resposta, motiu pel qual va sol·licitar la intervenció del Síndic. Amb data 17 de setembre, el Síndic de Greuges va sol·licitar al Consistori un informe de la situació. Donada la falta de resposta a l'inicial requeriment, es va repetir l'actuació mitjançant escrits d'octubre i novembre del passat any i el 10 de gener d'enguany, "sense que als mateixos haja respost l'Ajuntament d'Oliva en cap forma".

L'alt comissionat ja va anunciar que portaria davant el Ministeri Fiscal les autoritats que no responguen reiteradament a les peticions d'informació, "entorpint així la seua tasca d'investigació en defensa dels drets dels ciutadans". Aquesta és la segona ocasió en què Luna recorre a aquesta mesura. La primera vegada va advertir l'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, després d'haver reclamat igualment en tres ocasions un informe no entregat.

També et pot interessar

stats