El primer cap de setmana de precampanya acaba amb la incògnita de si Puig avançarà les autonòmiques

El president de la Generalitat té fins al 5 de març per a prendre la decisió, que el PPCV no veu amb bons ulls.

Puig i Bonig en els actes d'aquest diumenge

Acaba a la Comunitat Valenciana un cap de setmana amb una intensa activitat política que ha estat molt marcada per l’avançament de les eleccions generals al 28 d’abril. A hores d’ara encara hi ha la incògnita de si, arran de l’anunci de Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Ximo Puig, optarà per fer el mateix moviment a la Comunitat Valenciana. Un escenari que el cap del Consell no ha descartat si és el que més beneficia els interessos de les valencianes i els valencians. Puig té fins al 5 de març, dia en què es dissolen les Corts Generals, per a decidir si mou els comicis autonòmics i els fa coincidir amb els generals. 

El PP de la Comunitat Valenciana no veu amb bons ulls aquest escenari perquè considera que això generaria com a resultat una campanya allunyada dels temes que preocupen la societat valenciana, segons ha explicat la presidenta de la formació, Isabel Bonig. La líder dels populars valencians també s’ha referit, des d’un acte a Poblenou, una pedania de la ciutat de València, a la possibilitat que PSPV, Compromís i Podem acorden una candidatura conjunta per a concórrer al Senat. Considera que aquesta hipotètica unió de les esquerres pretén arraconar al PP per a impedir-li bloquejar les “concessions” del partit socialista “al nacionalisme separatista”.

Els socialistes valencians, per la seua banda, han confirmat que estudiaran en els pròxims dies la proposta, que va eixir de Compromís. Durant l’acte de presentació de la candidatura de Diana Morant per a revalidar l’alcaldia de Gandia, a la Safor, Ximo Puig ha carregat contra la corrupció del Partit Popular , que, segons ha dit, ha deixat 44.000 milions d’euros de deute a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats