Setmana de declaracions a l'Audiència Nacional pels contractes de la Generalitat amb Gürtel

Entre les persones citades estan l'expresident Camps, que ha demanat suspendre l'interrogatori, i Ricardo Costa.

Francisco Camps en una imatge d'arxiu
Francisco Camps en una imatge d'arxiu

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata comença aquest dilluns la roda d'interrogatoris en la causa que va obrir fa poc per a investigar la responsabilitat de l'expresident Francisco Camps en una adjudicació irregular a una de les empreses de Francisco Correa, cap de Gürtel, relacionada amb la fira de turisme Fitur de l'any 2009. És la peça 5, una causa oberta arran de les revelacions que van fer Ricardo Costa, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez durant el juí a la trama valenciana de Gürtel. 

Diversos càrrecs del Partit Popular hauran de desfilar per l'Audiència Nacional durant tota la setmana. En total són quinze persones, entre testimonis i investigats. De la Mata ha citat Camps per a divendres, encara que la defensa de l'expresident de la Generalitat ha demanat suspendre tots els interrogatoris perquè denuncien no haver tingut accés a la documentació.

El jutjat d'instrucció número 5 no ha contestat encara al dirigent popular, imputat per prevaricació administrativa i frau a l'administració pels contractes a Orange Market per a instal·lar l'estand valencià de Fitur l'any 2009. Camps té pendents en total dues causes per corrupció derivada de l'etapa com a president del Govern Valencià: aquesta a l'Audiència Nacional i una altra a un jutjat de València relacionada amb la visita del papa l'any 2006

Ricardo Costa obri la roda

De moment, serà l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa qui obrirà aquest dilluns, com a testimoni, la roda de declaracions en l'Audiència Nacional per aquesta causa. Precisament va ser Costa qui apuntà a Francisco Camps com a ideòleg d'un sistema il·legal de finançament del partit a través de contractacions fradulentes amb la trama Gürtel. 

També hi compareixen aquest dilluns altres quatre testimonis, entre els quals hi ha l'exconsellera Paula Sánchez de León i l'excap de premsa de Camps, Nuria Romeral. Aquesta última va sostindre en el juí de la trama valenciana del cas Gürtel que era Costa qui manava en el PPCV.

Dimarts serà el torn de Correa, dimecres declararà el número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, i dijous, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, que també va corroborar les suposades irregularitats comeses en el PPCV.

També et pot interessar

stats