Setmana decisiva en les negociacions a l’Ajuntament de València

Acord estancat 10 dies abans del ple extraordinari d’organització.

Ribó i Gómez durant una reunió al consistori
Ribó i Gómez durant una reunió al consistori / Arxiu À Punt Mèdia

Des que el passat 15 de juny Joan Ribó fora proclamat alcalde per segona vegada consecutiva a la ciutat de València, les discrepàncies entre PSPV i Compromís han impedit formar govern. 

Les negociacions estan estancades quan falten deu dies per al ple extraordinari d'organització, el pròxim 17 de juliol, quan s'haurà de formar govern a València. Les comissions negociadores de PSPV i Compromís es reuniran previsiblement al llarg d'aquesta setmana per a decidir si es tracta d'un govern en coalició o en solitari.

La primera reunió de negociacions entre l’alcalde de València Joan Ribó (Compromís) i la portaveu del PSPV a l’Ajuntament de la ciutat, Sandra Gómez, va tindre lloc el 7 de juny. Després d'un mes i d’onze reunions, les formacions no han arribat a cap acord. 

Les tensions entre el PSPV i Compromís es van avivar després de la desena reunió. Els socialistes van denunciar en un comunicat que la coalició i el grup municipal del PP havien iniciat una negociació en paral·lel per a facilitar el govern de l’alcalde en funcions, Joan Ribó.  Unes acusacions que tant la coalició que lidera Ribó com els populars van desmentir. 

Sandra Gómez ha traslladat a Compromís la responsabilitat d'un fracàs en la formació de govern a València i  s'ha mostrat molt crítica amb la reiterada negativa de Compromís a atorgar una vicealcaldia al PSOE. 

Per la seua banda, Joan Ribó ha demanat al PSPV “un mínim de lleialtat” perquè avancen les negociacions per a la conformació del govern en la ciutat i que “no es donen notícies falses”. 

També et pot interessar

stats