Cap de setmana de consultes sobre l'acord entre PSOE i Unides Podem

PSOE, Podem i Esquerra Unida voten sobre el pacte de coalició signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez es donen la mà després de la signatura de l'acord

Quasi dues setmanes després de les generals del 10N, els partits comencen a preguntar a la seua militància sobre l’acord de govern de coalició signat entre el secretari general socialista i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias.

Un total de 178.600 militants del PSOE estan cridats a votar des d'aquest divendres. La consulta telemàtica s'estendrà fins a les 20:00 hores de dissabte, dia en què també es podrà votar de manera presencial. La pregunta que han de respondre els militants és: "Dones suport a l'acord aconseguit entre el PSOE i Unides Podem per a formar un govern progressista de coalició?"

Per la seua banda, la militància d'Esquerra Unida també pot manifestar-se des de divendres i fins a les 22:00 hores de dissabte. La votació presencial serà diumenge i la pregunta que es llança és: "Sobre la base del preacord programàtic de 10 punts i l'últim acord de pressupostos generals de l'Estat, està d'acord que membres d'Esquerra Unida participen en un govern de coalició entre Unides Podem i el PSOE?"

Podem obri les urnes dissabte i ERC, dilluns

Pel que fa a Podem, obrirà les urnes als seus inscrits  aquest dissabte fins dimarts dia 26. Com ja va avançar la formació morada, la pregunta serà: "Estàs d'acord que participem en un govern de coalició en els termes del preacord firmat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, sí o no?". 

Esquerra Republicana efectuarà dilluns 25 de novembre la consulta interna per a decidir la seua postura en la investidura, en la qual inclou com a condició una taula de negociació sobre Catalunya. "Està d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per a abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una taula de negociació?" és la pregunta concreta d'una consulta que no és vinculant.

També et pot interessar

stats