Set municipis del Baix Segura demanen més efectius de la Guàrdia Civil

Afirmen que la caserna està al 60% de la capacitat i que en els últims anys s’han reduït els agents que presten servei a la zona.

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil

Set municipis del Baix Segura, als quals presten servei els agents adscrits a la caserna de la Guàrdia Civil de Callosa de Segura, s’han unit per a reclamar més efectius policials al govern central. “Necessitem més presència de l’institut armat en la zona, reforçar la seguretat i la vigilància tant en els nuclis urbans com en els nostres camps”, ha apuntat Manuel Martínez, alcalde de Callosa de Segura.

La caserna de la Guàrdia Civil d’aquest municipi presta servei a set poblacions, i això suposa vora 48.000 habitants i uns 130 quilòmetres quadrats d’extensió. Els municipis dependents de la caserna són Oriola –en concret les pedanies de La Murada, El Badén i la Virgen del Camino–, Benferri, Redovà –el barri de San Carlos-, la Granja de Rocamora, Coix, Rafal i Callosa de Segura.

“Algunes agrupacions de l’institut armat mateix ens indiquen que la caserna està al 60 per cent de la seua capacitat, i que en els últims anys han descendit considerablement el nombre d’efectius, així com les llargues esperes”, ha advertit Martínez. “Esperarem que la subdelegació del govern ens contraste les dades dels efectius del lloc principal”, ha puntualitzat.

També et pot interessar

stats