Les set entitats locals menors valencianes es preparen per al 28M

Les juntes veïnals d’aquests nuclis, que constitueixen el govern local, s'elegiran amb una papereta extra en els pròxims comicis 

Les set entitats locals menors valencianes elegiran el 28M les seues juntes veïnals / À Punt NTC

Les set entitats locals menors del País Valencià es preparen per als pròxims comicis de maig en què comptaran amb una papereta més que la resta de poblacions, ja que hauran d’elegir les juntes veïnals, l’equivalent al seu govern local, en un procés electoral gestionat per la Conselleria de Justícia.

Els nuclis reconeguts com a entitats locals menors són el Perelló i el Mareny de Barraquetes (Sueca, la Ribera Baixa), la Barraca d’Aigües Vives (Alzira, la Ribera Alta), la Llosa de Camatxo (Alcalalí, la Marina Alta), la Xara i Jesús Pobre (Dénia, la Marina Alta) i el Bellestar (la Pobla de Benifassà, el Baix Maestrat).

Aquestes entitats estan reconegudes per la Llei 8/2010 de règim local de la Comunitat Valenciana per ser nuclis de població separats territorialment del municipi al qual pertanyen i comptar amb unes característiques “peculiars”.

En els anteriors comicis del 2019 es va estrenar un nou sistema de llistes electorals el qual estipula que aquelles entitats amb una població superior a 250 habitants han de disposar de candidatures de llistes tancades i aquelles amb una població inferior, llistes obertes. Entre les set entitats a penes sumen els 6.000 habitants.

També et pot interessar

stats