Serveis d'atenció a víctimes de violència de gènere en les zones d'interior

Aquesta mesura forma part de la campanya del Consell amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Es crearan equips itinerants i punts de coordinació a Elda, Iàtova, Sogorb i Sant Mateu
Es crearan equips itinerants i punts de coordinació a Elda, Iàtova, Sogorb i Sant Mateu

La consellera d'Igualtat i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que posaran en marxa un servei ambulatori per a les víctimes de la violència de gènere a l'interior de la Comunitat Valenciana, dotat amb 4 milions d'euros. Es crearan equips itinerants i punts de coordinació a Elda, Iàtova, Sogorb i Sant Mateu, per tal de garantir una “equitat territorial” en la lluita contra la violència masclista. 

Aquesta mesura forma part de la campanya amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebrarà el pròxim 25 de novembre. Aquesta iniciativa naix com a resposta a un estudi encarregat per la Generalitat, l'any 2017, a la Unió de Llauradors per a conéixer la situació de la dona en l'àmbit rural. L'estudi va demostrar que “aquestes dones estan subjectes a major control de la comunitat”, tenen una menor percepció de les formes discriminatòries, menys oportunitats laborals i més dificultats de mobilitat. 

El pla que ha presentat Oltra millora també les ajudes d'emergència que reben les víctimes per a necessitats bàsiques, que passen de 200 a 2.200 euros. A més, la vicepresidenta ha explicat que el Consell ha ampliat les indemnitzacions per a equiparar-les amb les de les víctimes del terrorisme.  

Oltra també ha indicat que el pressupost per a 2019 contempla també l'apertura de dos nous centres Dona 24 Hores a les localitats d'Elx i Vinaròs, que s'uneixen als que s'han obert a Torrevella, València i Dénia durant la present legislatura. 

També et pot interessar

stats