Serra assegura que no té constància de comissions ni irregularitats en la Fundació Jaume II el Just

Rus nega converses amb Camps per al repartiment de diners i afirma que el cridava per a demanar subvencions per a Xàtiva.

VÍDEO | Serra assegura que no té constància de comissions ni irregularitats en la Fundació Jaume II el Just

L’exvicesecretari general del PP i exsecretari autonòmic de Cultura, David Serra, ha assegurat que durant la seua etapa com a membre del patronat de la Fundació Jaume II el Just no té constància de “comissions” ni que hi haguera “cap irregularitat”. En cas d’haver-ne tingut coneixement, ha remarcat Serra, que o bé s’haguera dirigit al màxim responsable polític “perquè actuara” o haguera anat al primer jutjat de guàrdia “a posar una denúncia”.

Serra, que ja ha sigut condemnat per una de les peces del cas Gürtel, s’ha pronunciat en aquests termes en la compareixença en la comissió d’investigació de les Corts sobre l’operació Taula, derivada del cas Imelsa, per a aclarir el seu grau d’implicació en contractacions en la Fundació Jaume II el Just, quan va ser membre de 2003 a 2004. Una comissió en la qual també ha comparegut l’expresident de la Diputació de València i del PP de la província de València, Alfons Rus.

David Serra ha dit a la comissió que durant els 16 mesos que ell va formar part del patronat de la Fundació Jaume II el Just no té “constància” que es cobrara “cap comissió”. Serra ha assegurat que durant la seua etapa no es va adjudicar cap obra ni va tindre competències en la contractació de cap empleat ni va donar “cap directriu” al gerent de la fundació, Vicente Burgos.

Quan li han preguntat sobre el deute i dèficits en els comptes de la fundació, ha puntualitzat que en el pressupost que ell va participar, que va ser el de 2004, el possible desviament seria per l’adquisició del claustre per al Monestir de la Valldigna, un contacte que va ser “absolutament transparent”.

D’altra banda, ha manifestat desconéixer qui va contractar en la fundació el que va ser gerent d’Imelsa, Marcos Benavent. És decisió que ha admés que el “va sorprendre” perquè eren “amics personals” i ell no li havia comentat res. No obstant això, ha subratllat que no creu que en la decisió de contractar-lo hi haguera “mala intenció ni res estrany”. 

Rus nega cap trama de corrupció en la DiputacióAl voltant de les acusacions de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, cap a Rus, sobre possibles converses amb l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per a repartiment de diners, Rus ha explicat que telefonava a Camps en condició d’alcalde de Xàtiva perquè li donara subvencions, “repartiment de diners ni una vegada”, ha destacat. Rus ha negat qualsevol implicació perquè “no hi havia cap trama” i ha assegurat que ni ha organitzat ni ha donat “ordes a ningú”.Alfons Rus ha aprofitat l’altaveu que li donava la seua compareixença a la comissió d’investigació de les Corts per a donar suport a Vox. Com ell, diversos ex-alts càrrecs del Partit Popular com ara el castellonenc Carlos Fabra, el balear José Ramón Bauzá o la família de Rita Barberà han criticat en públic la seua antiga formació. 

nega cap trama de corrupció en la Diputació

També et pot interessar

stats