El Senat, protagonista d’una setmana sense ple al Congrés

El ‘Delcygate’, la mesa de negociació amb Catalunya o les polítiques d’igualtat són alguns dels assumptes que s’abordaran.

Ple del Senat
Ple del Senat / Senat

La setmana que comença no hi haurà ple en el Congrés, però sí en el Senat, que ha avançat una sessió del calendari per a compensar la supressió d’una altra sessió, prevista la setmana prèvia a les eleccions gallegues i basques.

El ple de la cambra alta comença dimarts a les 16 h amb una sessió de control a la qual no assistirà el president del Govern, Pedro Sánchez, que ja va complir la setmana passada amb la seua compareixença mensual, de manera que seran els membres del seu gabinet els que respondran als senadors i senadores.

El focus estarà posat en la interpel·lació del PP sobre l’anomenat Delcygate, la polèmica trobada entre el ministre José Luis Ábalos i la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, i al qual contestarà la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, després de dos plens absent de l’hemicicle.

Un altre punt d’interés serà la pregunta, també del PP, sobre els objectius de l’executiu en la taula de negociació entre el govern i la Generalitat de Catalunya.

La portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, per la seua banda, demanarà explicacions sobre “les polítiques d’igualtat” del govern de coalició.

Els efectes de la taxa Google, el dèficit públic, l’Agenda 2030, el tractament que reben en la comissaria les dones víctimes de delictes sexuals, el risc de ruptura del model de la Seguretat Social o el finançament autonòmic seran altres assumptes que s’abordaran a instància dels diferents grups.

En la setmana del 8M, el PSOE portarà a debat una moció per a que el Senat declare la seua voluntat de proclamar la igualtat entre homes i dones i de posar fi a la violència de gènere.

La sessió plenària s’allargarà fins al dimecres i tindrà una dimensió legislativa amb el debat i votació dels acords remesos pel Congrés sobre l’anomenada “senda del dèficit” i el “sostre de despeses” per a 2020 i 2021, que foren avalats en l’últim ple del Congrés.

També et pot interessar

stats