El Senat fa el primer pas per a investigar la tesi de Pedro Sánchez

La Mesa de la cambra alta ha qualificat que es debata la creació d’una comissió d’investigació per a aclarir els fets.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la inauguració de l'ampliació de les instal·lacions de la planta farmacèutica Reig Jofre
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la inauguració de l'ampliació de les instal·lacions de la planta farmacèutica Reig Jofre / Ismael Herrero (Efe)
23 d'octubre 2018 - 19:40

La Mesa del Senat ha fet el primer pas per a investigar la tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. A petició del Partit Popular, la Mesa ha qualificat aquest dimarts que es debata en Ple la creació d’una comissió d’investigació per a aclarir els fets.

D’aquesta manera, la creació de la comissió d’investigació passarà la pròxima setmana per la Junta de Portaveus i es debatrà en el Ple el 6 de novembre, on previsiblement serà aprovada amb la majoria absoluta del Partit Popular. 

Tot i la creació d’aquesta comissió, el PP i el govern espanyol han arribat a un “principi d’acord” perquè Sánchez comparega al Senat per a retre comptes sobre les línies generals de la seua política i per a abordar la situació de la immigració a l’Estat. 

Es tractaria d’una compareixença inèdita, ja que permetria compatibilitzar la compareixença ja aprovada sobre immigració, encara que sense tindre una data fixada, amb la voluntat del govern espanyol per a abordar els plans genèrics de l’executiu. 

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha anunciat aquest apropament entre les dos forces polítiques i ha assegurat que “en cap moment” es plantegen retirar la petició sobre la comissió d’investigació tot i el principi d’acord. Cosidó ha incidit en la rellevància  que Sánchez comparega en el Senat per a parlar sobre política migratòria que du a terme l’executiu espanyol, un assumpte “crucial en l’agenda europea i l'espanyola”.  

Pedro Sánchez passa al contraatac

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha retat el portaveu del PP Ignacio Cosidó a publicar la seua tesi doctoral si no te res a ocultar i s'ha preguntat com era possible que al tribunal que el va avaluar hi haguera membres del PP. Sánchez ha enumerat en la sessió de control a l'executiu espanyol els casos dels senadors populars a qui es podria demanar la dimissió pel seu comportament no exemplar. 

També et pot interessar

stats