El Senat insta al govern espanyol a avaluar els despreniments del penya-segat de Peníscola

Compromís reclama un estudi sobre la preservació d’aquest paratge, que sosté el barri antic de la ciutat.

Jordi Navarrete i Alberto Fabra
Jordi Navarrete i Alberto Fabra / Europa Press

Els grups de la Comissió de Transició Ecològica del Senat han aprovat, amb l’abstenció del PSOE, la proposta perquè l’Estat estudie els despreniments en el penya-segat de Peníscola. Aquest estiu es va detectar un canvi en l’estabilitat del tómbol que dona al mar, concretament en la zona de coves que més freqüenten els que practiquen esports nàutics, segons ha informat Compromís en un comunicat.

La moció, impulsada pel senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, reclama al govern que duga a terme en els pròxims tres mesos un estudi sobre l’estat del penya-segat. També sol·licita fer les actuacions necessàries per a preservar la massa rocosa que sosté el barri antic de Peníscola, a més de reparar els danys per a preservar l’estabilitat de la zona. Este nucli està declarat conjunt historicoartístic.

Navarrete ha celebrat l’aprovació de la moció tenint en compte el canvi “evident” que han patit els enormes blocs de pedres de la zona coneguda com el “pas de la girafa” situats per davall de la muralla exterior del conjunt historicoartístic. Així mateix, el senador ha retret al representant del PP en la comissió, Alberto Fabra, que “malgrat votar a favor, considere ‘fake news’ les informacions i preguntes de Compromís, que es fa ressò de la inquietud d’un grup de veïns de la localitat”.

El senador per Castelló ha recordat la importància de preservar aquest monument històric, així com de garantir la seguretat del turisme i de la pràctica esportiva.

També et pot interessar

stats