El Senat eximeix de l'impost d'AJD banc i client en el primer habitatge

Aquesta modificació haurà de tornar a ser votada en el ple del Congrés.

Sessió en el Senat
Sessió en el Senat / Arxiu

El Senat ha modificat la nova llei hipotecària aprovada en el Congrés, en introduir, amb la majoria del PP, que l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) siga tipus zero i no hagen de pagar-lo ni el banc ni el client quan es tracte de la compra d'un primer habitatge.

La Comissió d'Economia del Senat ha aprovat aquest dimecres introduir 27 esmenes en la ponència del projecte de llei, que va iniciar el seu tràmit en el Congrés i que continua ara en la cambra alta.

Així mateix, s’hi ha introduït un altre canvi segons el qual els contractes de préstec a tipus fix o mixt es puga establir per contracte una compensació o comissió a favor del banc, amb un límit del 4% del capital reembossat si es produeix en els primers deu anys de vida del préstec o del 3% més avant.

Una altra modificació és que la banca puga vendre assegurances lligades a la hipoteca, encara que haurà d'acceptar pòlisses alternatives sense empitjorar per això les condicions del préstec i el client podrà renovar-les cada any.

El nou text serà ratificat pel ple del Senat la pròxima setmana i tirarà avant amb la majoria popular. No obstant això, aquestes modificacions hauran de tornar a ser votades en el ple del Congrés.

També et pot interessar

stats