El Senat denuncia una extreballadora de Crespo Gomar per negar-se a declarar

La mesura pretén aclarir les obligacions dels compareixents citats per comissions d'investigació.

Lucía Pascual, extreballadora de l'empresa Crespo Gomar.
Lucía Pascual, extreballadora de l'empresa Crespo Gomar.

La mesa del Senat ha acordat denunciar davant de la Fiscalia General de l'Estat la compareixent valenciana Lucía Pascual, qui es va negar a respondre a les preguntes del portaveu del Grup Popular en la comissió d'investigació del finançament dels partits. 

La decisió respon a una petició cursada la setmana passada des de la mateixa comissió. El Senat pretén esbrinar si la compareixent va cometre “algun tipus de delicte per no contestar a les preguntes del senador del Grup Popular Luis Aznar”, segons ha explicat el vicepresident de la cambra alta, Pedro Sanz.

Lucía Pascual és una extreballadora de l'empresa valenciana Crespo Gomar, situada en el centre de la suposada trama de finançament irregular del PSPV-PSOE entre 2007 i 2011 que investiguen diversos jutjats i que ha centrat l'atenció del PP.

La decisió s'ha adoptat sense informe previ dels serveis jurídics del Senat, com va demanar en el seu moment el Grup Socialista. Segons el Grup Popular, la denúncia servirà per a aclarir les obligacions dels compareixents citats per comissions d'investigació. 

L'escrit enviat a la fiscalia arreplega l'acord aprovat dijous passat per la comissió, on es recorda el deure de comparéixer, regulat en la Llei orgànica de 1984, sobre compareixences davant de comissions parlamentàries d'investigació és considerat com un “deure constitucional”. També s'al·ludeix al precepte del Codi Penal, segons el qual els qui no compareguen podran ser castigats pel delicte de desobediència.

Es considera que la compareixença de Lucía Pascual estava “justificada” per uns correus electrònics intercanviats entre ella i l’exsecretària d'Organització del PSOE a Benidorm, Anabel Hallado, a qui la comissió ja va demanar testimoniatge.

També et pot interessar

stats