El Senat constitueix la Diputació Permanent

La Diputació Permanent comptarà amb 35 senadors i la mesa tindrà cinc representants, dos del PSOE, dos del PP i un del PNB.

Els membres de la mesa del Senat Imanol Landa, Cristina Narbona, Pilar Llop, Pío García-Escudero i Rafael Hernando
Els membres de la mesa del Senat Imanol Landa, Cristina Narbona, Pilar Llop, Pío García-Escudero i Rafael Hernando / Paco Campos (Efe)

El Senat ha constituït la Diputació Permanent, que compta amb 35 representants triats pels diferents grups, més la presidenta del Senat, Pilar Llop, encara que no tindrà dret a vot. El PSOE té 15 senadors, el Partit Popular, 13, ERC-EH Bildu, 2 i 1 el PNB, Ciutadans, Esquerra Confederal, el grup de JxCat i CC i el grup Mixt.

També ha sigut triada la seua mesa del Senat, on hi haurà dos representants del PSOE, altres dos del PP i un del PNB que si escau podrà exercir com a àrbitre.

La senadora socialista ha assegurat que el Senat ha volgut "afanyar-se al màxim" per a posar en marxa "les eines més importants perquè funcione durant el període extraordinari de sessions", que serà aquest mes de gener, una volta s'ha format el govern central.

La portaveu de la mesa ha celebrat, a més, "la voluntat" del president del govern, Pedro Sánchez, de voler convocar, al Senat, la conferència de presidents "anualment". "Al llarg de la història recent, s'han reunit en poques ocasions i considerem que és una eina molt important perquè aquesta cambra siga un lloc de diàleg per a combatre qualsevol tensió territorial", ha afegit.

També et pot interessar

stats