El Senat constitueix la comissió per a nomenar els càrrecs públics

L’equip elabora els informes sobre la idoneïtat de les candidatures al Tribunal de Comptes, el Consell del Poder Judicial o el defensor del poble.

La Comissió de Nomenaments, aquest dimarts
La Comissió de Nomenaments, aquest dimarts / Marta Fernández Jara (Europa Press)

La mesa del Senat ha constituït aquest dimarts la Comissió de Nomenaments, encarregada d’elaborar els informes sobre la idoneïtat o no dels candidats a accedir a òrgans públics com el Tribunal de Comptes, el Consell del Poder Judicial o el defensor del poble.

Les funcions dels membres de la comissió són escoltar les compareixences dels candidats, durant les quals poden sol·licitar aclariments sobre la seua trajectòria professional per a valorar la seua capacitat per al càrrec proposat. Posteriorment, la Comissió de Nomenaments elabora un informe per a decidir si és apte o no per al lloc i aquesta decisió se sotmet al ple.

La vicepresidenta de la mesa, Cristina Narbona, ha confirmat que la Comissió ha quedat formada pel president del Senat, Manuel Cruz, i els portaveus dels huit grups: Ander Gil (PSOE), Ignacio Cosidó (PP), Mirella Cortés (ERC), Lorena Roldán (Cs), Jokin Bildarratz (EAJ-PNB), Josep Lluís Cleries i González (Junts-CC), Esperanza Gómez (UP) i Yaiza Castella (Grup Mixt).

La Diputació Permanent, per al 2 de juliol

L’equip està format pel president de la cambra alta i els portaveus dels grups parlamentaris, els quals han fixat la creació de la Diputació Permanent per al pròxim 2 de juliol. La mesa ha fixat un total de 36 membres en proporció al nombre de senadors que té cada grup parlamentari.

Els grups tenen fins a aquest divendres a les 14:00 hores per a inscriure el nom dels senadors i senadores que integraran l’òrgan. Segons han acordat, al PSOE li corresponen 19 membres, al PP, 10 i a EH Bildu, 2. Quant a Ciutadans, EAJ-PNB, Unides Podem, el Grup Mixt i el grup format per Junts, Coalició Canària i el Partit Nacionalista Canari, a cadascun li correspon tindre un representant.

També et pot interessar

stats