El Senat aprovarà aquest dimecres la reforma estatutària

La votació per a la ratificació final s'inclourà en el pròxim ple de les Corts la setmana que ve.

Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut
Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut / Europa Press

El president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat que el ple del Senat aprovarà aquest dimecres la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana perquè les inversions de l'Estat es facen d'acord amb el pes poblacional. Morera ha qualificat d'èxit que s'incloga en l'últim ple del Senat abans que es dissolga per la convocatòria de les eleccions generals del 28 d'abril.

Morera ha explicat a més que, una vegada la reforma s'aprove en la cambra alta, ha de tornar al parlament valencià per a la ratificació final. Així, proposarà a la junta de portaveus que aquesta votació s'incloga en el pròxim ple de les Corts, que se celebrarà la setmana que ve.

En aquest sentit, ha destacat que aquesta reforma va tindre "un suport i consens amplis" quan es va aprovar en les Corts, l'any 2011, i ha agraït que s'haja pogut arribar "a temps" en aquesta legislatura perquè puga ser aprovada al Senat, ratificada després en les Corts i, finalment, promulgada pel cap de l'Estat.

El president de les Corts ha afirmat que han "parlat intensament" amb el Senat i amb el president de la cambra perquè es puga agilitar la tramitació i incloure en l'orde del dia de l'últim ple la votació d'aquesta reforma. Morera ha assenyalat, a més, que seria "interessant" que el parlament valencià puga ratificar la reforma de l'Estatut mentre el Senat encara no s'haja dissolt, encara que ha afegit que "no passaria res" si es fera "a posteriori".

També et pot interessar