El Senat aprova la formació del grup Esquerra Confederal

Estarà constituït per sis senadors de Compromís, Endavant Andalusia, Més per Mallorca, En Comú Podem, Més Madrid i En Marea.

Carles Mulet serà el portaveu d’Esquerra Confederal durant els mesos d’agost i setembre
Carles Mulet serà el portaveu d’Esquerra Confederal durant els mesos d’agost i setembre / Europa Press

El Senat ha aprovat la formació del nou grup parlamentari Esquerra Confederal constituït per sis senadors de designació autonòmica de Compromís, Endavant Andalusia, Més per Mallorca, En Comú Podem, Més Madrid i En Marea. Si no s’haguera aprovat, haurien passat a formar part del Mixt.

Segons la diputada d’Endavant Andalusia, Esperanza Gómez, amb la formació d’Esquerra Confederal es pretén “abordar qüestions comunes que interessen a tots els territoris”, com ara el finançament autonòmic. A més, ha assegurat que els membres d’Esquerra Confederal no “es veien” compartint la bancada del Grup Mixt amb Vox, per tindre ideals diferents.

Així, Esquerra Confederal està constituïda pels següents senadors: Esperanza Gómez, d’Endavant Andalusia; Vicenç Vidal, de Més per Mallorca; Sara Vilà, d’En Comú Podem; Eduardo Fernández Rubiño, de Més Madrid; Carles Mulet, de Compromís, i José Manuel Sande d’En Marea.

El càrrec de portaveu serà rotatori cada dos o tres mesos, perquè els integrants del grup consideren que és la forma més democràtica. Així, Mulet serà el primer a exercir de portaveu d’Esquerra Confederal durant els mesos d’agost i setembre.

També et pot interessar

stats